21.2 C
De Bilt

Meerestein-Noord: Geen afval meer naast de ondergrondse containers

Beverwijk – In de wijk Meerestein-Noord staat regelmatig afval naast de ondergrondse containers. Het project Stop grofvuildump is gestart om dit te stoppen. Veel professionele organisaties werken mee om dit project te laten slagen: PreWonen, WOONopMAAT, HVC, Noppes, Stichting Welzijn, Wijkagent, Sociaal Team, StreetRulez en de gemeente. Gisteravond, 4 december, kwamen de organisaties en buurtbewoners in het Leger des Heils bijeen tijdens een informatie-diner-avond.

Samenwerken

Op de informatie-diner-avond is er door de organisaties een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Daarnaast hebben de Schoffelaars en andere actieve buurtbewoners een handtekening gezet op het handtekeningenbord. Hierdoor hebben zij zich verbonden met de actie. “Het was een goede bijeenkomst. De partners konden elkaar goed vinden. De bewoners die er waren, waren enthousiast. Dit krijgt een mooi vervolg”, aldus wethouder Jaqueline Dorenbos.

Afvalcoaches in Meerestein-Noord

Vanaf maandag 11 december kunnen bewoners van de wijk Meerestein-Noord afvalcoaches van HVC aan hun deur verwachten. De afvalcoaches gaan in gesprek met de buurtbewoners over het juist aanbieden van afval. Afgelopen avond konden de buurtbewoners alvast kennismaken met de afvalcoaches.

Acties

Van februari tot en met mei zetten de organisaties acties in om bewustwording rondom afval te creëren en de straten schoon te krijgen en te houden. Dit gebeurt zichtbaar in de wijk en samen met de inwoners. De bedoeling is om via acties de dumpingen permanent te verminderen. Bij alle acties spreken betrokken partijen vooraf af wie welke taken op zich neemt. Ook maken partijen afspraken over de nazorg, na afloop van de vier actiemaanden.

Vervolg

Als de acties in Meerestein-Noord positief zijn, gaan de betrokken partijen kijken hoe de acties in andere wijken van Beverwijk overgenomen kunnen worden. Dit om de afvaldumpingen in heel Beverwijk te verminderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio