21.2 C
De Bilt

Meevaren tijdens Canal Parade Amsterdam’23? Inschrijving voor provincieboot geopend

Noord-Hollanders uit de LGBTQIA+ gemeenschap die op 5 augustus mee willen varen op de provincieboot tijdens de Canal Parade Amsterdam 2023, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

Canale Parade

Provincie Noord-Holland vaart dit jaar samen met provincie Gelderland opnieuw mee in de botenparade met hun boot ‘Let’s Embrace’. Mensen uit beide provincies kunnen zich tot 1 juni opgeven door een verhaal te delen over iemand bij wie zij zich veilig, inclusief, gelijkwaardig en geliefd voelen. Uit alle inzendingen worden begin juni de deelnemers geselecteerd die dan samen met de persoon uit hun verhaal mee mogen varen. 

#YouAreIncluded

Het thema van Pride Amsterdam 2023 is #YouAreIncluded. De verhalen die de deelnemers over dit thema delen, kunnen gaan over een korte gebeurtenis of een jarenlange situatie; over een kleine ervaring, of juist een groot moment in hun leven. Zo lang het verhaal over hunzelf gaat en over wat diegene die ze nomineren hierin betekend heeft. 

Regenboogprovincie

Noord-Holland is een regenboogprovincie en vindt het belangrijk dat iedere inwoner zichzelf kan zijn. De provincie heeft een grote diversiteit aan inwoners met bijzondere verhalen en is daar enorm trots op. Door deel te nemen aan de Canal Parade van Pride Amsterdam wil ze de zichtbaarheid en acceptatie van LGBTQIA+’ers verbeteren. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio