14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Geef uw mening over Schiphol een gezicht! Meld u aan bij de bewonersorganisatie van uw keuze

Uithoorn – Op 1 juli gaat de Maatschappelijke Raad Schiphol (MRS) van start, de opvolger van de huidige Omgevingsraad Schiphol (ORS). In de MRS zitten bewoners, experts en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Zij adviseren de minister over de kwaliteit van de leefomgeving rondom Schiphol. De minister is verplicht het advies van de MRS mee te nemen in de besluitvorming. De verkiezingen voor deze raad zijn dan ook een belangrijk moment. Bewonersorganisaties, zoals Buurtbeheer De Legmeer en stichting PUSH, kunnen zich tot 31 mei registreren als lid van de MRS. Inwoners kunnen zich op hun beurt aansluiten bij een bewonersorganisatie en daarmee hun mening over Schiphol een gezicht geven.

Belangrijke rol bij invloed op Schiphol

Op dit moment zit Mirella Visser (voorzitter PUSH) in de ORS om de belangen van Uithoorn en De Kwakel te vertegenwoordigen. “Het is van belang dat Uithoorn en De Kwakel in de MRS vertegenwoordigd blijven”, zegt wethouder Ferry Hoekstra. “Dat hebben we de afgelopen tijd meerdere keren gezien, onder andere bij de Experimenteerregeling Schiphol. De huidige ORS heeft een negatief advies over deze regeling gegeven. Daar waren wij blij mee, de regeling bood namelijk ruimte voor meer geluidsoverlast in onze gemeente. Niet voor niets hebben wij de woorden onbegrijpelijk en onacceptabel in onze zienswijze gebruikt.”

Getrapte verkiezing

De verkiezing van de bewonersvertegenwoordigers in de MRS verloopt getrapt. Bewonersorganisaties die zich hebben geregistreerd bij de MRS, zoals de stichting PUSH en Buurtbeheer De Legmeer, kunnen per 50 geregistreerde steunbetuigers 1 kiespersoon afvaardigen. Deze kiespersonen kiezen hun vertegenwoordiger in de MRS. Hoe meer geregistreerde steunbetuigers er zijn, hoe meer kiespersonen de organisatie heeft en hoe groter de kans dat de gewenste vertegenwoordiger wordt verkozen.

Meld u aan!

Wethouder Hoekstra: “Daarom hopen wij als gemeente ook dat onze bewonersorganisaties zoveel mogelijk steunbetuigers krijgen. En daar is actie voor nodig. Dus wilt u dat de stem van Uithoorn en De Kwakel in de MRS wordt vertegenwoordigd? Schrijf u dan voor 27 mei in bij de bewonersorganisatie van uw keuze.”

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.maatschappelijkeraadschiphol.nl. Op deze website kunt u binnenkort ook zien welke bewonersorganisaties uit Uithoorn en De Kwakel zich hebben geregistreerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio