14.1 C
De Bilt

Vijf mensen neergestoken in Amsterdam, verdachte aangehouden

Amsterdam- Vrijdagavond zijn in de omgeving van de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam vijf mensen neergestoken door een verdachte. De politie is met veel eenheden ter plaatste in de omgeving onder andere met de Dienst Speciale Interventies (DSI) en zwaar bewapende eenheden. Meerdere ambulance en zijn er twee lifeliners geland op het Museumplein om medische hulp ter verlenen. Vanwege het incident is er opgeschaald naar alarmfase ‘GRIP 1’, wat betekent dat er een Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure gestart is.

5 mensen gewond bij steekincident

Bij het steekincident aan de Ferdinand Bolstraat zijn 5 mensen gewond geraak. Het is niet bekendgemaakt in welke toestand de slachtoffers. zijn. Wel is op foto’s te zien dat een van hen onder een wit laken ligt afgedekt op straat.

Als gevolg van het incident stoppen trams en metro’s niet in of rond de Ferdinand Bolstraat, meldt openbaarvervoerbedrijf GVB op Twitter

Verdachte aangehouden in de omgeving

De politie heeft de verdachte van de steekpartij aangehouden en is overgebracht naar een politiebureau. Wat het motief van de dader is is nog niet bekend. De politie kan verder geen informatie verstreken met betrekking tot informatie over de verdachte

Onrustige week in Amsterdam

De steekpartij met vijf gewonden volgt op de zwaar gewapende overval eerder deze week in Amsterdam, waarbij uiteindelijk een verdachte werd doodgeschoten. Burgemeester Femke Halsema was vol lof over het optreden van de politie.  ,,We kennen veel geweld, veel misdaad, aldus Halsema.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio