23.7 C
De Bilt

Mogelijk vuurwapen zet achtervolging van Krimpen naar Amsterdam in gang; 2 aanhoudingen

Krimpen aan den IJssel – Rond 19.20 uur werd een vuurwapen gezien in een auto. De politie kwam op deze melding af en dat mondde uiteindelijk uit in een achtervolging. De twee inzittenden van de auto zijn aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Zaandam en een 25-jarige man uit Amsterdam.

Auto met mogelijk vuurwapen klem gereden

Agenten kregen de auto met daarin het vermeende vuurwapen al snel in het vizier. De inzittenden van de auto gaven zich niet snel gewonnen en tijdens de achtervolging gooiden zij allerlei goederen uit de auto. Meerdere politie-eenheden en de politiehelikopter volgden de auto. Uiteindelijk konden de twee verdachten op de A2 bij het knooppunt Amstel aan worden gehouden.

Politiehond zet zijn tanden in de zaak

Bij de aanhouding ging één van de verdachte in verzet waardoor het noodzakelijk was om de politiehond in te zetten. Hij is voor zijn wond behandeld door het ambulancepersoneel. Er is vooralsnog geen vuurwapen gevonden. De auto van het tweetal is in beslaggenomen en wordt vandaag onderzocht op inhoud en sporen. (Bron: politie.nl)

Wat deden de verdachten in Krimpen?

Dat is de grote vraag die speelt bij inwoners in de IJsselgemeente. Ondanks dat de politie nog geen vuurwapen heeft kunnen vinden, is het idee dat deze 2 verdachten met een mogelijk vuurwapen in de gemeente rondreden erg onprettig. Waar zij precies in Krimpen met een wapen zijn gesignaleerd is in ieder geval nog onduidelijk. De politie zal zeker ook antwoord willen hebben op bovenstaande vraag, maar doet daarover lopende het onderzoek geen verdere uitspraken. (red.)

Heeft u tips of informatie?

De politie trekt alles uit de kast om vuurwapens van straat te halen, dit kan de politie niet alleen. Mocht u weet hebben van een dergelijk wapen, dan komt de politie graag met u in contact. Dit kan via de opsporingstiplijn op 0800-6070 . Ook als u anoniem wil blijven zijn er verschillende mogelijkheden via TCI (088 – 661 77 34) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 .

Tipgeldregeling

Heeft u weet van een vuurwapen, meld het! Zo voorkomen we schietpartijen. Als door uw tip een vuurwapen in beslag kan worden genomen, komt u in aanmerking voor maximaal €750,- tipgeld. Uw tip wordt vertrouwelijk behandeld door TCI. Zij beschermen uw gegevens. Bel de TCI tipgeldlijn: 06-33236432  (Bron: politie.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio