4.1 C
De Bilt

Museum Weesp presenteert: ‘Denkend aan Weesp, zie ik…’. Een expositie met schilderijen met kinderlijke verbeelding

Museum Weesp is trots om de opening aan te kondigen van de nieuwste tentoonstelling, getiteld “Denkend aan Weesp, zie ik…” Deze nieuwe expositie biedt bezoekers een unieke kans om de wereld te zien door de ogen van de jonge kunstenaars uit Weesp. Meer dan 200 prachtige tekeningen, gemaakt door kinderen tijdens een speciaal schoolproject, worden tentoongesteld van zaterdag 21 oktober 2023 tot zondag 14 januari 2024.

In de expositie “Denkend aan Weesp, zie ik …” is de creativiteit en verbeeldingskracht van de jeugd van Weesp te zien.

Project ‘Denkend aan Weesp’

In 2022, rond de fusie met Amsterdam starten Museum Weesp, de Gooische Muziekschool en de Weesper scholen een project dat de stad Weesp in het middelpunt van de belangstelling zet. Museum Weesp doet dit met de kunstexpositie ‘Denkend aan Weesp’. Waarin een prachtige verzameling schilderijen, tekeningen en aquarellen die het verhaal van ‘Weesp-en-Water’ vertelt, wordt getoond. De Gooische Muziekschool maakt het lied ‘Denk ik aan Weesp’. De Weesper basisschoolleerlingen zingen het uit volle borst op het Grote Plein bij de opening van de expositie. Leerlingen van de Weesper scholen hebben in een educatietraject de kunstexpositie bezocht en zijn er rondgeleid.

Tijdens het schoolproject werden kinderen van destijds groep 6 van de Nieuwe Jozefschool, de Wisperweide, de Kors Breijerschool en de Van der Muelen-Vastwijkschool uit Weesp aangemoedigd om hun beeld en gevoelens over hun stad vast te leggen op papier. Het resultaat is een indrukwekkende verzameling tekeningen die de diversiteit en levendigheid van Weesp weerspiegelen.

Denkend aan Weesp, zie ik…. Foto: museum Weesp

De tekeningen variëren van kleurrijke stadsgezichten tot abstracte interpretaties van Weesp, waardoor de veelzijdigheid van de jonge kunstenaars wordt benadrukt. Op de schilderijen zijn onder andere de Vecht, de bruggen, de molens, Manage Bleijenberg, FC Weesp, het stadhuis, de kerk, de synagoge, het fort en IJssalon Nelis getekend.

Een mooie reden om Jonathan Sas (Eigenaar van Nelis IJssalon) uit te nodigen om de expositie te openen. Tijdens de officiële opening op vrijdag 20 oktober 2023 sprak Jonathan Sas zijn waardering uit voor de mooie tekeningen. Hij vindt het een grote eer, dat van elke klas minimaal één kind een tekening refererend aan Nelis heeft gemaakt. Een bijzondere samenwerking met de Gooische Muziekschool en de Weesper basisscholen, die een vernieuwde expositie tot stand bracht.

Elke tekening vertelt een verhaal, en bezoekers worden aangemoedigd om te ontdekken welke plekken in Weesp of welke verhalen er zijn getekend op de kleurrijke beelden.

Museum Weesp

Museum Weesp nodigt het publiek van harte uit om deze inspirerende tentoonstelling te komen bezoeken en te genieten van de prachtige kunstwerken die Weesp door de ogen van kinderen laten zien. De expositie is toegankelijk van woensdag t/m zondag van 13.30 – 17.00 uur in Museum Weesp. Museum Weesp is extra geopend op dinsdag 24 oktober van 13.30 – 17.00 uur. In de kerstvakantie is Museum Weesp geopend op dinsdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur.

Denkend aan Weesp, zie ik… is te zien in Museum Weesp van zaterdag 21 oktober 2023 t/m zondag 14 januari 2024.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio