10.2 C
De Bilt

Toekomstvisie Muziekschool Bloemendaal: in alle dorpskernen klinkt muziek

Hoe blijft het muziekonderwijs in Bloemendaal toekomstbestendig, innovatief en maken we het toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen? Dit wordt 15 mei besproken in de commissievergadering Samenleving. In de Toekomstvisie Muziekonderwijs Bloemendaal is uitvoerig naar het muziekonderwijs gekeken en zijn verschillende scenario’s opgesteld. Ook is veel gesproken met betrokkenen, zoals de directie en docenten van de muziekschool.

Het college stelt aan de raad voor dat de huidige organisatievorm van de muziekschool wordt aangevuld met een adviescommissie. Ook is het voorstel op korte termijn een aantal aanpassingen door te voeren, waardoor de muziekschool zich maximaal kan ontwikkelen en verder professionaliseren.

Muziekonderwijs in Bloemendaal

“Toekomstbestendig muziekonderwijs is ons doel, ”zegt wethouder Attiya Gamri. “Er zijn verschillende manieren om dat te bereiken. Al lange tijd wordt gekeken hoe we meer uit het muziekonderwijs in Bloemendaal kunnen halen, zodat hoogwaardig muziekonderwijs toegankelijk wordt in álle dorpskernen en mooie, innovatieve samenwerkingen met andere muziekinstellingen kunnen ontstaan.”

Gevraagd en ongevraagd adviseren

Een adviescommissie (op grond van artikel 84 Gemeentewet) adviseert gevraagd en ongevraagd over de doorontwikkeling van de muziekschool. Bijvoorbeeld over innovatie, verbinding en samenwerking met andere partijen en optimalisering van de bereikbaarheid en zichtbaarheid. Door leden aan te stellen met specifieke expertise, heeft deze commissie een meerwaarde bij het realiseren van doelstellingen, de verzakelijking en inhoudelijke doorontwikkeling. Het is ook een manier om de lokale gemeenschap meer te betrekken bij de muziekschool. Zo bieden we perspectief aan de muziekschool, docenten, leerlingen en inwoners van de gemeente Bloemendaal.

Gelijkstellen lesgeldtarieven

Daarnaast adviseert het college een aantal aanpassingen op korte termijn, zoals het gelijkstellen van de lesgeldtarieven met de rest van de regio en optimaal gebruik maken van de muziekschool door verhuur van ruimten.

Wethouder Gamri vat de ambities voor het toekomstig muziekonderwijs bondig samen: “Hockey is belangrijk voor onze gemeente. Daarnaast willen we graag dat in al onze dorpskernen muziek klinkt. Het is nu aan de raad in welke vorm dat is.” 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio