13.8 C
De Bilt

Nabestaanden herdenken overleden kinderen op Wereldlichtjesdag

Haarlemmermeer – Ondanks de regen en de wind waren vele ouders, familie, vrienden en belangstellenden gisteravond naar begraafplaats De Iepenhof gekomen om op Wereldlichtjesdag stil te staan bij het verlies van hun kind. Wereldwijd steken op die dag om zeven uur ’s avonds ouders kaarsjes aan voor hun overleden kinderen.

Niet vergeten

Vaak wordt aan nabestaanden de vraag gesteld: alles goed met je? Maar nooit meer is alles goed. De ene dag gaat het beter dan de andere, maar de dag is vaak beter als de naam van je kind genoemd wordt. Je kind is niet vergeten en dat verzacht de pijn. Dat gold ook op Wereldlichtjesdag. Er werden kaarsjes aangestoken, naar muziek door Basic Matters geluisterd, troostende woorden gesproken en er werden vele namen genoemd.

Namen noemen

Nadat Wethouder Marjolein Steffens-van de Water de twee nieuw geplante herdenkingsbomen in het volle licht had gezet, was er gelegenheid een vlinder met de naam in de boom te hangen. “Door het noemen van de namen en het samen herdenken, maken we nieuwe herinneringen die het verdriet een beetje verzachten. Iets dragelijker maken. Wie een dierbare, een kind mist, weet hoe troostend samen herdenken kan zijn.”

Wereldlichtjesdag

Wereldlichtjesdag in Haarlemmermeer is een initiatief van Loft uitvaartbegeleiding die deze dag samen met de gemeente Haarlemmermeer, de begraafplaats en vele vrijwilligers organiseerde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio