18.1 C
De Bilt

Nieuw parkeerbeleid Zaanstad open tot 23 april voor inspraak

Het huidige parkeerbeleid van Zaanstad is verouderd. Het past niet meer bij hoe we nu met parkeren willen omgaan. De stad groeit snel. Er zijn meer huizen, scholen, winkels en culturele of sportvoorzieningen nodig. We moeten slim omgaan met de ruimte die we hebben. Daarom heeft de gemeente nieuw parkeerbeleid opgesteld. De komende weken gaat het concept parkeerbeleid de inspraak in.

Inwoners, ondernemers en bedrijven hebben meegedacht. In 2023 heeft de gemeente bijeenkomstengeorganiseerd om dilemma’s  te bespreken en input op te halen. Deze informatie is verwerkt in het nieuwe parkeerbeleid. Het nieuwe beleid is een uitwerking van het Zaans mobiliteitsplan (ZMP). Het helpt om de groeiende stad leefbaar, bereikbaar en veilig te houden.  Het parkeerbeleid gaat over auto’s en fietsen en is voor de hele gemeente.

Zienswijze indienen kan tot 23 april

Van 8 maart tot 23 april kan iedereen die dat wil een reactie (zienswijze) geven
We geven de reacties vanuit inwoners en ondernemers én de beantwoording daarvan mee aan de gemeenteraad. Het kan zijn dat we door de reacties het parkeerbeleid nog iets veranderen. De raad neemt uiteindelijk een besluit over het beleid. Als de gemeenteraad akkoord is, is het definitieve beleid vastgesteld.

Waar staat het nieuwe parkeerbeleid?

De stukken zijn digitaal te zien. Vanaf vandaag kunnen inwoners de stukken ook bekijken in papieren vorm op het stadhuis en het gemeentearchief, Stadhuisplein 100, 1506 MZ Zaandam. Of bij de bibliotheek De Bieb, Westzijde 170a Zaandam en Bibliotheek De Bieb, Heiligeweg 170 Krommenie. Hier kunnen inwoners ook een zienswijze achterlaten.

In april zijn er twee inloopbijeenkomsten

Op woensdag 3 april en woensdag 10 april houdt de gemeente twee inloopbijeenkomsten. Tijdens deze inloopbijeenkomsten kunnen inwoners vragen stellen en hun zienswijze indienen.

Datum: woensdag 3 april 2024
Tijd: tussen 19:00 – 21:30 uur
Plaats:  Buurthuis Dirk Prins – A.G. Verbeekstraat 35, 1501 RM Zaandam

Datum: woensdag 10 april 2024
Tijd:  tussen 19:00 en 21:30 uur
Plaats: Partycentrum De Admiraal – Dorpsstraat 1056, 1566 JM Assendelft

Hoe kunnen mensen een zienswijze indienen?

Dat kan op de volgende manieren:

  • Schriftelijke zienswijzen kunnen inwoners sturen naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, postbus 2000, 1500 GA Zaandam. Onder vermelding van ‘zienswijze ontwerp-parkeervisie’.
  •  Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dienen inwoners een afspraak te maken. Dit kan door een e-mail te sturen naar: parkeerbeleid@zaanstad.nl. Schrijf erbij: ‘mondelinge zienswijze parkeervisie’.
  • Voor het indienen van een digitale zienswijze kunnen inwoners mailen naar: parkeerbeleid@zaanstad.nl. Schrijf erbij: ‘zienswijze ontwerp-parkeervisie’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio