17.5 C
De Bilt

Nieuw spoor tussen Heerhugowaard en Zaandam

Zaandam – ProRail vernieuwt het spoor tussen Heerhugowaard en Zaandam. Van 20 februari tot 1 maart vervangen we op een traject van zestien kilometer spoorstaven, dwarsliggers en ballast. Het is een flinke operatie, waarvoor onze aannemer Swietelsky een speciale werktrein gebruikt. Ook vernieuwen we op dit traject een aantal overwegen.

Werktrein van 1 kilometer lang

Voor deze spoorvernieuwing gebruikt onze aannemer Swietelsky een speciale werktrein. Deze trein komt uit Oostenrijk en voert door heel Europa verschillende grote spoorwerkzaamheden uit. De trein is ongeveer een kilometer lang. Hij is bijzonder omdat deze aan de voorkant spooronderdelen ‘opeet’ en tegelijkertijd aan de achterkant het nieuwe spoor neerlegt.

Overwegen

Daarnaast vernieuwd ProRail in totaal vijf overwegen. Ook op deze overwegen zullen we de rails, dwarsliggers en ballast vervangen. Om te zorgen dat het verkeer makkelijker en comfortabeler van de overwegen gebruik kunnen maken vervangen we ook de betonnen overwegplaten voor platen van rubber.

Geen trein verkeer

Tijdens de werkzaamheden is er de hele week geen treinverkeer mogelijk tussen Alkmaar en Uitgeest. In het weekend van 20 en 21 februari is er tevens geen treinverkeer mogelijk tussen Heerhugowaard en Uitgeest en van 25 t/m 28 februari tussen Uitgeest en Zaandam.

  • Intercity van en naar Den Helder-Alkmaar-Amsterdam/Maastricht rijdt niet tussen Wormerveer en Alkmaar.
  • Intercity van en naar Den Helder-Schagen-Alkmaar-Amsterdam/Nijmegen rijdt niet tussen Uitgeest en Heerhugowaard
  • Sprinter tussen Amsterdam-Haarlem-Alkmaar-Hoorn rijdt niet tussen Uitgeest en Heerhugowaard.

NS zet vervangend busvervoer in en reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd tot 45 minuten. Vervangend vervoer, en raadpleeg een reisplanner, op de website van NS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio