17.2 C
De Bilt

Nieuwbouw Manpadslaangebied krijgt groen licht van gemeenteraad Heemstede

Heemstede – Tijdens de raadsvergadering op 25 april heeft de raad goedkeuring gegeven voor het woonprogramma gebied Manpad. Hierdoor staat het aantal (149) en soort woningen vast dat hier gebouwd wordt. Na lange tijd kan hiermee de herontwikkeling van het gebied Manpad van start. De volgende stap is het participatieproces met omwonenden.

Woonprogramma Manpad

Er is een woningtekort in Heemstede. Mede daarom is de woonvisie vastgesteld. Hierin staat dat er bij nieuwbouw een verdeling van 30% sociale huurwoningen, 36% betaalbare koopwoningen en 34% duurdere koopwoningen moet komen. Ook moet de woningbouw voor de sociale doelgroepen in het buitengebied worden meegenomen. Het woonprogramma, opgesteld door initiatiefnemer ontwikkelaar Parck Manpad en afgestemd met de gemeente, voldoet aan de woonvisie. Dit betekent dat er in het gebied 149 woningen komen waarvan 95 appartementen. Het programma wordt ontwikkeld voor rekening en risico van de ontwikkelaar.

Participatie

We nodigen de belanghebbenden uit om met ons mee te denken over onderwerpen waarop participatie mogelijk is. Deze mensen doen dit voor de verschillende betrokkenen. Ze gaan onder andere met ons meedenken over de plek van de woningen en de inrichting van het groen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio