14.2 C
De Bilt

Start bouw nieuwbouwproject De Industrieel in Zaandam

Zaanstad – Deze week is de bouw begonnen van het appartementencomplex van het nieuwbouwproject ‘De Industrieel’, aan de Westzijde in Zaandam. Tegenover  Fit For Free op nr. 163, worden in totaal 123 diverse woningen direct aan de Zaan gerealiseerd. Wethouder Songül Mutluer nam alvast een kijkje op de bouwlocatie.

Mooi nieuwbouwproject

Wethouder Songül Mutluer: “Mooi om te zien dat de bouw van dit bijzondere project, op deze prachtige plek pal aan de Zaan, vlot doorgaat. Een groot deel van de woningen is al verkocht, veel kopers komen uit Zaanstad, waaronder ook veel oudere inwoners. Dit betekent een goede bijdrage voor de doorstroming op de krappe Zaanse woningmarkt.”

Transformatie voormalig NUON-terrein

In 2017 tekenden de gemeente Zaanstad en Verwelius Zaanoever B.V., eigenaar van het voormalige NUON-terrein, een overeenkomst met afspraken over de ontwikkeling van het perceel aan de Zaan. Hier, aan de Westzijde in Zaandam, was tot 1952 een gasfabriek gevestigd.

Met een nieuw bestemmingsplan zijn er plannen uitgewerkt voor een nieuwbouwproject, bestaande uit twee appartementengebouwen met parkeerkelders, twee penthouses, zeven heel royale herenhuizen en een vrijstaande villa. Door de verschillende gebouwen en het gebruik van diverse materialen, zal De Industrieel een zeer fraaie aanblik krijgen, een opwaardering van dit stukje Westzijde.

100 nieuwe appartementen

De bouw van 15 appartementen en 7 herenhuizen in het zuidelijk deel van het terrein was al in het voorjaar gestart en komende zomer worden deze al opgeleverd. Inmiddels zijn ook alle (natuur)vergunningen voor het appartementengebouw met 100 woningen aan de zijde van de Prins Bernhardbrug verleend.

Stikstof vormt hier dus geen probleem meer en daarom is nu ook hier het nieuwbouwproject van start gegaan. Volgens de ontwikkelaar is er in verband met het coronavirus geen feestelijke eerste paal georganiseerd, maar hopelijk kan er gedurende de bouw van de woningen alsnog een feest worden gegeven.

Nog een paar appartementen beschikbaar

Er zijn nog enkele appartementen met Zaanzicht beschikbaar. Meer informatie over het project staat op https://de-industrieel.nl/ of is te verkrijgen via Brockhoff Makelaars en Thijssen Makelaars. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen kan ook via de site, met inschrijving op de nieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio