16.5 C
De Bilt

Nieuwe Omgevingswet per 1 januari 2024 ook in Waterland 

Op 1 januari 2024 treden de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging  voor bouwen in werking. Dit betekent dat de verlening van een bouwvergunning ook in de gemeente Waterland op een andere manier gaat. Wilt u rond deze periode een vergunning aanvragen? Bijvoorbeeld voor het bouwen van een dakkapel, het kappen van een boom of het starten van een horecabedrijf? Dan is dit bericht belangrijk voor u.

Nieuwe Omgevingswet

De Omgevingswet is: één wet voor de fysieke leefomgeving van onze gemeente. Deze wet regelt alles voor de ruimte waarin we wonen en werken, bundelt en maakt regels eenvoudiger. Door middel van 1 digitaal loket wordt het makkelijker om ruimtelijke projecten te starten. Met minder regels en eenvoudigere procedures. Zo spelen wij beter in op ontwikkelingen van de toekomst.

De Omgevingswet betekent ook nieuwe procedures en een andere werkwijze. Dit moet zorgen voor meer mogelijkheden voor ideeën en plannen van onze inwoners, organisaties en bedrijven.

Vergunning aanvragen?

Tot 1 januari 2024 kunt u uw vergunningaanvraag indienen via het Omgevingsloket Online. Vanaf 1 januari 2024 is er een nieuw Omgevingsloket. Vanaf deze datum dient u uw aanvraag in via dit nieuwe loket. Het nieuwe loket ziet er anders uit. Dient u een aanvraag in voor 1 januari 2024 en wilt u deze na 1 januari 2024 aanvullen? Dat kan nog tot 1 juli 2024 via het oude Omgevingsloket. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio