13.9 C
De Bilt

Nieuwe wethouders Wormerland geïnstalleerd

Wormer – Op 29 mei 2018 is het nieuwe college van de gemeente Wormerland geïnstalleerd. De twee nieuwe wethouders zijn Rob Berkhout en Harold Halewijn. Zij vormen samen met wethouders Kees van Waaijen, Jeroen Schalwijk en burgemeester Peter Tange het college van burgemeester en wethouders voor de komende vier jaar.

Harold Halewijn

Harold Halewijn gaat zich als wethouder onder meer richten op klimaatbeleid, waaronder de energietransitie, en de jeugdzorg. Halewijn was tot voor kort fractievoorzitter van GroenLinks Wormerland. Sinds ruim vier jaar zit hij in de gemeenteraad namens deze partij. Verder is hij bijna 25 jaar eigenaar van en werkzaam, als senior executive consultant, bij Episteem Consultants. Een bedrijf dat advies levert op het gebied van IT-strategie en IT-leiderschap, consultancy en interim management. Ook was hij, de afgelopen vijf en een half jaar, directeur en eigenaar van Het Slimme Huis. Met dit bedrijf bedenkt, ontwerpt en levert hij duurzame domotica oplossingen voor in huis.

Rob Berkhout

Rob Berkhout wordt onder andere verantwoordelijk voor ruimtelijke ordening en de fysieke leefomgeving , waaronder de Zaanbrug. Hij is langdurig betrokken bij de lokale politiek in Wormerland. Berkhout is eerder wethouder geweest voor Wormerland, van 2002 tot 2004. Hij werd daarna drie keer lijsttrekker bij de lokale verkiezingen en van 2006 tot en met 2018 raadslid voor de VVD; de laatste tien jaar ook als fractievoorzitter. Daarnaast werkt Rob bij de Belastingdienst; de laatste jaren als plaatsvervangend directeur Omzetbelasting en programmadirecteur van een verbeterorganisatie. De langste tijd heeft Rob gewerkt bij de FIOD als (internationaal) rechercheur, teamleider en hulpofficier van justitie en als laatste als Hoofd van het team Internationaal.

Kees van Waaijen, Jeroen Schalkwijk en Peter Tange

Wethouder Kees van Waaijen gaat zijn vierde periode als wethouder in. Hij buigt zich ook de komende vier jaar weer over onder andere de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), sociale zaken en sport. Jeroen Schalkwijk is sinds juni 2015 wethouder en onder meer verantwoordelijk voor financiën, wonen en milieu. Burgemeester Peter Tange blijft onder meer verantwoordelijk voor de onderwerpen openbare orde en veiligheid.

De volledige portefeuilleverdeling staat op: www.wormerland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio