9.3 C
De Bilt

Nijntje palen van het strand naar hun bestemming

Velsen – Afgelopen week zijn de Nijntje palen, die niet langer op het strand worden gebruikt, vervoert naar hun bestemming. Er is 1 paal naar de waterscouting Michiel Adriaanszoons , 1 naar Camping de Duindoorn en 7 naar het recreatieschap Spaarnwoudevoor o.a. bij het strandje van de Westbroekplas in Velserbroek.

Veel belangstelling

Er waren veel reacties en aanmeldingen voor een nieuwe bestemming voor de Nijntje palen.  Van zowel binnen als buiten de gemeente  Velsen.Wethouder Verwoort is blij dat ze in Velsen zijn gebleven en nog wel op plekken waar ze voor het publiek nog steeds te zien zijn. “Het is goed dat de Nijntjepalen – die toch iconisch waren op ons strand – behouden blijven. Het is nog mooier dat ze op hun nieuwe plek hun functie behouden, zodat kinderen weten waar ze hun ouders kunnen vinden. Er waren veel aanmeldingen, dus kiezen was moeilijk, maar op deze manier blijven de palen ook in de toekomst hun nut hebben.” 

Afstemming met de beheerstichting

Mercis (de Stichting die de rechten van Dick Bruna beheert) heeft meegeholpen om de verschillende verzoeken in samenhang met elkaar te beoordelen.Voor scholen en kinderdagverblijven is er al een programma “leer in het verkeer” wat gebruik maakt van afbeeldingen van Nijntje, daardoor vielen die locaties af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio