1.7 C
De Bilt
zaterdag, 3 december 2022

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

OldStars Walking Football: het plezier gaat nooit verloren

Haarlem – Houdt u van voetbal, maar rent u niet makkelijk (meer) over het veld? Dan is OldStars Walking Football misschien iets voor u! “Het tempo ligt wat lager, maar het gaat om de lol. Het is zó leuk om weer te voetballen!”

OldStars hebben nog veel plezier

“Twintig jaar geleden had ik hem gemaakt!”, roept één van de deelnemers aan het OldStars Walking Football na een gemiste kans. “Ja Gé, maar toen was het doel ook groter”, reageert een ander droogjes. Bulderend gelach stijgt op van het trainingsveld van Olympia Haarlem. Hier komen alle aspecten samen die Walking Football leuk maken: een goede onderlinge sfeer, samen bewegen en plezier in ‘het spelletje’.

Rustig aan

OldStars Walking Football is bedoeld voor mensen die graag voetballen maar geen heel veld (meer) kunnen belopen of fysiek ongemak ervaren. Het is voetbal zonder te rennen of elkaar aan te raken. Een behoorlijke uitdaging, maar een laagdrempelige manier voor ouderen om gezellig een balletje te trappen. In Haarlem wordt OldStars Walking Football georganiseerd bij onder meer EDO, kon. HFC en dus Olympia Haarlem. Elke week komt daar een groep bij elkaar, voornamelijk vijftigers en zestigers, een enkele zeventiger.

“In je hoofd ben je 25, je lijf is 65”

Er wordt begonnen met een warming-up, gevolgd door wisselende trainings- en spelvormen om – uiteraard – af te sluiten met een partijtje. Er gelden afwijkende regels ten opzichte van ‘gewoon’ voetbal, onder meer om blessures te voorkomen. Zoals een deelnemer het treffend verwoordt: “In je hoofd ben je 25, je lijf is 65. Zeker als je net begint, kun je daarom beter even rustig aan doen.

Plezier

Het geheel staat onder leiding van Buurtsportcoach Sjoerd Hamann van SportSupport en Joost van Seggelen. Van Seggelen voetbalde jarenlang, zelfs in het betaald voetbal met EDO, en is tegenwoordig vrijwilliger bij Olympia. Geruime tijd als trainer voor de jongste jeugd, momenteel als elftalbegeleider van de D-junioren. Sinds het OldStars Walking Football van start ging, leidt hij de trainingen.

Winnen of verliezen totaal onbelangrijk

Met zijn bijna 74 jaar mag hij de oudste zijn, dat doet aan zijn enthousiasme en fanatisme niets af. “Als ik zie dat mensen hier komen en zo’n plezier hebben, vind ik dat geweldig”, vertelt hij. “En het is echt mooi om te zien dat mensen beter worden, al is winnen of verliezen totaal niet belangrijk.”

Eigen tempo

Veel van de deelnemers hebben jaren gevoetbald – clubnamen als DSS, Kennemerland, OG en De Kennemers komen voorbij – maar zijn om uiteenlopende redenen gestopt. Een enkeling trekt voor het eerst de voetbalschoenen aan. Het niveauverschil is echter niet van belang, iedereen doet mee binnen zijn mogelijkheden en op zijn eigen tempo. Of op háár eigen tempo natuurlijk, want er doen ook dames mee. Zoals Elly, die op haar 19e al vooraan stond toen een vereniging in haar woonplaats Eindhoven voor vrouwenvoetbal werd opengesteld.

Lager tempo, maar veel lol

Eenmaal verhuisd naar Haarlem ging ze zaalvoetballen bij OG, wat ze tot haar 55e deed. “Ik heb het voetballen daarna altijd gemist”, vertelt ze. “Toen ik hierover las, heb ik me direct aangemeld. Het is zó leuk om weer te voetballen. Het tempo ligt wat lager, maar het gaat om de lol. Al word ik eerlijk gezegd wel fanatiek en moet ik me wel eens inhouden om niet te sprinten, haha. Maar het doet me echt goed om weer te spélen, ik voel me weer jong. Het is altijd jammer als het uur om is, dan moeten we weer een week wachten.”

Het blijft kriebelen

Voor sommigen is OldStars Walking Football de ‘opvolger’ van het veteranenteam. Zo heeft Rob 35 jaar gevoetbald, maar stopte hij ermee toen hij het veld niet meer kon belopen. “Het blijft kriebelen. Als ik naar het voetbal van de kleinkinderen ga, wil ik het liefst zelf weer spelen. Dat kan hier.” Of Leo, die sinds zijn 15e niet meer in teamverband speelde omdat hij zijn vader in de winkel moest helpen. Volgens hemzelf ging hij bij zijn rentree ‘meteen weer trucjes doen’.

Plagerige knipoog

Trainer Joost van Seggelen is echter van mening dat Leo er ‘helemaal niks’ meer van kon. “Maar hij heeft wel het meeste geleerd, is echt beter geworden”, oordeelt de oefenmeester, die daarop ‘de Mourinho van de OldStars’ wordt genoemd. Ook nu bulderend gelach en een plagerige knipoog links en rechts. Trainer en spelers kunnen het hebben van elkaar. De lijven mogen ouder zijn en het tempo wat lager, het plezier in het spelletje gaat nooit verloren. Net als de voetbalhumor.

Bewegen 50+

De gemeente Haarlem wil mensen (weer) in beweging krijgen. Ook het plezier om samen met anderen bezig te zijn, is belangrijk. Bent u 50 jaar of ouder? Maak dan kennis met Bewegen 50+. U kunt kennismaken met verschillende sporten en andere activiteiten. Een laagdrempelige manier om te ontdekken welke sport het beste bij u past. Heeft u een HaarlemPas? Dan kunt u een bijdrage van 100 euro krijgen voor uw sportlidmaatschap als u eerst de kennismakingscursus heeft gedaan. Meer informatie vindt u op www.bewegen50plus.nl.

Ook meedoen?

Bent u actief bij een vereniging en wilt u ook een Oldstars Walking Football team starten? SportSupport kan daarbij helpen. Neem voor meer informatie contact op met Jessica Frans, 023-3037 228 of jfrans@sportsupport.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio