5.2 C
De Bilt

Ombudsman voor toekomstige generaties geeft peptalk in ARTIS

Amsterdam – Op de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober 2018 geven drie toonaangevende denkers en doeners een peptalk in ARTIS. Mensenrechtenadvocaat en ombudsman voor toekomstige generaties Jan van de Venis, ecological engineer Nadine Galle en kunstenaar Pavèl van Houten zijn ieder op hun eigen manier bezig met een duurzame toekomst. Ze vertellen hoe zij verandering teweegbrengen en geven antwoord op de vraag: hoe redden we de wereld van onszelf?

gezond leefmilieu

Jan van de Venis vecht voor de rechten van onze ongeboren kleinkinderen. Hij zet zich ervoor in om het recht op een schoon en gezond leefmilieu in de Nederlandse grondwet te laten opnemen.

Onderzoek

Nadine Galle deed onderzoek naar onder andere afval-, energie- en waterstromen op festivals zoals DGTL. Ze vertelt hoe ze als proeftuin kunnen dienen om circulaire steden te realiseren.

Kunst

Kunstenaar Pavèl van Houten onderzoekt de definitie van ‘waarde’ en  maakt kunst van ogenschijnlijk waardeloze voorwerpen. Tijdens het programma kunnen bezoekers sieraden laten maken van hun eigen troep, en zo van iets waardeloos iets waardevols maken.

Toegangskaarten voor de avond zijn verkrijgbaar via de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio