1.5 C
De Bilt

Ontwerp dorpspark Uitgeest definitief

Het college van B&W van Uitgeest heeft het definitieve ontwerp van het nieuw aan te leggen dorpspark tussen de Castricummerweg en Populierenlaan vastgesteld. Er is in de afgelopen maanden samen met Uitgeesters van jong tot oud (binnen bepaalde kaders) nagedacht over dit ontwerp.

Met alle partijen om tafel

In 2023 zijn twee sessies geweest waarin onder andere omwonenden, de kinderraad, S.U.S, ijsclub Uitgeest, het onderwijs en de dorpsraad hun visie konden geven op het dorpspark. De reacties van de meeste deelnemers op het ontwerp waren positief.

Alleen de ijsclub Uitgeest staat niet achter het ontwerp. Reden hiervoor is dat zij liever een verharde ijsbaan in het park willen, in plaats van de onverharde ijsbaan die in het definitieve ontwerp zit. Omdat een verharde ijsbaan niet binnen de kaders past die de gemeenteraad heeft meegegeven, zijn de ideeën van de ijsclub niet verder uitgewerkt.

Quote college

‘We zijn erg trots dat dit definitieve ontwerp er ligt. De deelnemers aan de participatiesessies hebben goed werk afgeleverd. Helaas kan je nooit iedereen tevreden stellen en is het ontwerp niet voor alle deelnemers de meest wenselijke variant. We sluiten straks eindelijk – na zoveel jaren vergaderen – dit dossier af. En we zijn blij met het resultaat!’

Uitstraling

In het ontwerp is rekening gehouden met het klimaat, bijvoorbeeld bij de keuze van materialen. Verder worden materialen gebruikt die bij andere projecten in Uitgeest overblijven. Hierdoor is de belasting op natuur en milieu zo klein mogelijk. Het dorpspark krijgt een open karakter. Er worden bomen, heesters en bloemen geplant om de biodiversiteit te vergroten.

Binnen het park is onder andere ruimte voor een onverharde ijsbaan van ongeveer 250 meter, een wandelpad om het park heen, picknicktafels en speel- en sportvoorzieningen voor jong en oud. Ook kan de attractiekermis in het park blijven, al zal de opstelling wat veranderen.

Aanleg van het dorpspark

Nu het ontwerp is vastgesteld, wordt het technisch uitgewerkt en aanbesteed zodat er een partij wordt gevonden voor de aanleg. Het is de bedoeling dat het park in 2024 wordt aangelegd. Dit gebeurt nadat  er opdracht is gegeven voor de bouw van de nieuwe sportzaal (tegenover de Meet).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio