13.3 C
De Bilt

In gemeente Oostzaan gaan energiecoaches van start

Energie is de laatste jaren flink duurder geworden. Dit zorgt voor een hogere energierekening bij veel huishoudens. Vanaf september zetten de gemeente Oostzaan en welzijnsorganisatie WelzijnWonenPlus energiecoaches in. Deze coaches helpen inwoners die het wat minder breed hebben bij het besparen van geld op de energierekening. Met een tegoedbon kunnen zij één keer gratis energiebesparende producten kopen tot een bedrag van € 150,-. Gisteren heeft wethouder Taams de energiecoaches veel succes gewenst bij de aftrap van dit mooie initiatief.

Wethouder Taams: ‘Fijn dat onze energiecoaches nu van start gaan. Het stookseizoen komt er weer aan, dus is het een goed moment om Oostzaners te ondersteunen bij het beperken van de energierekening. Alle beetjes helpen!’

De energiecoach in Oostzaan

Een energiecoach is een goed opgeleide vrijwilliger die persoonlijk advies geeft over energiebesparing bij mensen thuis. De energiecoach kan ook helpen bij het aanbrengen van eenvoudige energiebesparende producten wanneer dit zelf niet lukt. Inwoners vragen een bezoek van de energiecoach zelf aan.

Het huisbezoek

De energiecoach loopt samen met de mensen door hun woning en geeft meteen handige tips en advies speciaal afgestemd op hun energieverbruik. Ook kan hij helpen bij het bestellen van de energiebesparende producten. Als het bezoek is afgelopen, laat de energiecoach een formulier achter met nuttige tips en adviezen. Voor het aanbrengen van de energiebesparende producten kunnen mensen een vervolgafspraak maken. Of ze worden doorverwezen naar het inloopspreekuur van WelzijnWonenPlus.

Wanneer kom je in aanmerking?

  • Inwoners van de gemeente Oostzaan die de energietoeslag hebben ontvangen en inwoners van de gemeente Oostzaan met een inkomen dat niet hoger is dan 140% van het minimumloon. 

Zij hebben in september een brief ontvangen over het aanvragen van de energiecoach en het bestellen van de energiebesparende producten.

  • Vanaf januari 2024 kunnen alle inwoners van Oostzaan een energiecoach aanvragen.

Gratis energiebesparende producten

Een huishouden kan één keer gratis energiebesparende producten kopen tot een bedrag van € 150,-. Denk bijvoorbeeld aan tochtstrippen, radiatorventilatoren of ledverlichting.

Inloopspreekuur

WelzijnWonenPlus heeft iedere maandag van 14.00 – 16.30 uur een inloopspreekuur ‘Energiecoaches’. Inwoners van Oostzaan kunnen hier terecht voor:

  • Vragen over het huisbezoek van de energiecoach.
  • Hulp bij het bestellen van de energiebesparende producten.
  • Het aanvragen van een huisbezoek van een energiecoach.

Locatie: het Sociaal Plein, Kerkbuurt 4 in Oostzaan.

Servicepunt WelzijnWonenPlus

Inwoners kunnen ook een huisbezoek aanvragen bij het servicepunt van WelzijnWonenPlus. Op maandag zijn zij bereikbaar van 14.00 – 16.30 uur. En op dinsdag en donderdag van 10.00 – 11.30 uur.

Telefoonnummer: 06-23357304.

Email: energiecoachoostzaan@welzijnwonenplus.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio