4.2 C
De Bilt

Gemeente Oostzaan steunt het Warme Huis in 2024

Gemeente Oostzaan heeft besloten om de tijdelijke steun aan het Warme Huis, die eerst vanuit het Noodfonds kwam, te veranderen in een tijdelijke subsidie voor het jaar 2024. Dit is mogelijk omdat het Warme Huis sinds dit jaar officieel een stichting is: Stichting Oostzaners voor Elkaar. Deze subsidie is een grote stap voorwaarts voor het Warme Huis. Er is nu duidelijkheid over de ondersteuning die dit initiatief nodig heeft voor dit jaar. Met het geld kunnen zij de vaste lasten betalen en zorgen voor koffie en thee. Naast de hulp van de gemeente zijn er ook veel inwoners van Oostzaan die doneren aan het Warme Huis.

Plek in het armoedebeleid Oostzaan

De gemeente heeft nog geen beslissing genomen over de subsidie na 2024. Op dit moment wordt er gewerkt aan een evaluatie over het Warme Huis. Zo kan de gemeente beoordelen of de activiteiten van het Warme Huis passen bij het armoedebeleid of misschien een aanvulling daarop zijn. De gemeenteraad neemt hier naar verwachting vóór de zomervakantie dit jaar een besluit over.

Oproep voor een vaste plek

Het Warme Huis is nog steeds dringend op zoek naar een nieuwe, vaste plek. Ook in het Witte Kerkje kunnen ze namelijk niet blijven. Dit is een tijdelijke noodoplossing. Daarnaast hebben ze nu veel hinder van de verbouwing van het Witte Kerkje. Dus: weet u een mooie locatie in Oostzaan voor het Warme Huis? Neem dan contact op met Debby van Ingen van het Warme Huis via: info@oostzanersvoorelkaar.nl of 06-47371882.

Stichting Oostzaners voor Elkaar

Oostzaners voor Elkaar is begonnen als een burgerinitiatief in augustus 2022. Sinds 2024 zijn zij Stichting Oostzaners voor Elkaar. De stichting bestaat uit vrijwilligers die zich actief inzetten voor het bestrijden van armoede. Dit doen zij voor de Oostzaners die financieel, maar ook sociaal, in de problemen zijn gekomen of dreigen te komen door de stijgende prijzen van energie. Nu komen daar de stijgende prijzen van o.a. boodschappen bij.

Het Warme Huis is een initiatief van deze stichting. Het is een warme kamer en een weggeefwinkel. Ze zijn tijdelijk gehuisvest in het Witte Kerkje in Oostzaan. Meer informatie over Stichting Oostzaners voor Elkaar is te vinden op: www.oostzanersvoorelkaar.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio