20 C
De Bilt

‘Open je Ogen’ voor mensenhandel

Uitgeest – 30 indringende portretten van vrouwen én mannen vragen de aandacht voor mensenhandel. De zeven burgemeesters van de regio Alkmaar ondersteunen de aanpak tegen deze handel. Daarom reist de tentoonstelling ‘Open je Ogen’ door de regio. Op dit moment is de expositie te zien naast het gemeentehuis van Castricum. Vervolgens reist de tentoonstelling naar Bergen en volgen de gemeenten Heiloo en Uitgeest.

30 portretten en verhalen over mensenhandel

De tentoonstelling bestaat uit 30 portretten en verhalen van slachtoffers. 30 indringende portretten van vrouwen én mannen, die symbool staan voor het feit dat mensenhandel onder onze ogen plaatsvindt. Veiligheid en privacy hebben voorop gestaan bij het maken van de portretten. Daarom zijn de foto’s dusdanig weergegeven dat ze niet direct herleidbaar zijn tot personen.

Doeken

Zo is in overleg met hen ook gekozen voor de doeken om hun hoofd, waarbij de ogen vrij zijn: open je ogen. Alle geportretteerden hebben vol overtuiging ingestemd met het openbaar maken van de foto’s. Om zo aandacht te vragen voor het probleem van mensenhandel.

De portretten zijn in opdracht van CoMensha samen met stichting Open Mind tot stand gekomen en krachtig vastgelegd door fotograaf Ernst Coppejans.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio