10 C
De Bilt

Brusselflat voorzien van optische illusie tegen zwerfafval

Uithoorn – Om ervoor te zorgen dat er minder afval wordt neergezet naast de ondergrondse containers is bij de Brusselflat een prachtige 3D graffiti tekening rondom deze containers gemaakt.

Zwerfafval Brusselflat

Wethouder Hans Bouma was nieuwsgierig en nam een kijkje bij de Brusselflat. Hij was meteen onder de indruk van de tekening. “Het gebeurt regelmatig dat mensen afval naast de ondergrondse afvalcontainers zetten. Bijplaatsen van afval leidt tot een rommelig aanzicht en zorgt ook voor ergernis bij de inwoners. Afval trekt afval aan, daardoor wordt er nog meer bijgeplaatst. Dit zorgt voor meer zwerfafval. Dit afval moet apart worden opgehaald, wat weer leidt tot extra kosten voor het opruimen en verwerken. Ik hoop dat deze optische illusie bijplaatsingen voorkomt. U kunt uw grofvuil (onder andere huishoudelijke apparaten en meubilair) zelf wegbrengen naar het scheidingsdepot.”

3D graffiti

3D graffiti valt onder het zogenoemde street art. Onder street art vallen verschillende soorten aangebrachte kunstuitingen aan de openbare weg die niet onder graffiti vallen als vandalisme, maar ook niet bij de officiële kunst horen. Street art komt voor in de vorm van stickers, sjabloondruk en posters, maar ook eigen geplaatste beelden en muurschilderingen. Let dus op als je over straat loopt, wie weet vind je een verborgen pareltje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio