Overeenkomst over realisatie Verkadebuurt ondertekend

Zaanstad – De afspraken tussen gemeente Zaanstad en Koninklijke Verkade over de realisatie van de Verkadebuurt in Zaandam zijn definitief. Namens gemeente Zaanstad zette wethouder Addy Verschuren zijn handtekening op vrijdag 25 mei onder de overeenkomst. Directeur Koen Regout tekende de overeenkomst namens Koninklijke Verkade. Met de afspraken zijn de kaders vastgesteld voor de ontwikkeling van het gebied tussen de Provincialeweg en de Verkadefabriek. Dat verandert de komende jaren in een woonwijk met circa 400 woningen.

We zijn blij met de afspraken met Verkade’, zegt wethouder Verschuren. ‘Het was soms best ingewikkeld maar dankzij de constructieve opstelling van zowel Verkade als de gemeente zijn we eruit gekomen. Nu hebben we de voorwaarden vastgesteld die ervoor zorgen dat de huidige omwonenden en de nieuwe bewoners een leefbare, aantrekkelijke woonbuurt houden. Tegelijkertijd blijft Verkade voor Zaanstad behouden en kan het haar bedrijfsvoering duurzaam voortzetten. De komende tijd kunnen we de plannen verder uitwerken. Omwonenden informeren we natuurlijk over de inpassing van 400 nieuwe huizen.’
JKT9497 Klein - Regio Online
‘Ook wij zijn blij met de samenwerking en de uiteindelijke uitkomsten. Het is voor ons altijd belangrijk geweest om koekjes bakken en wonen vlakbij ons terrein goed samen te laten gaan. Ook voor de nieuw te ontwikkelen Verkadebuurt is dat weer goed gelukt’, licht Koen Regout toe.

Concrete afspraken

De gemeente en Verkade hebben afspraken gemaakt om de leefomgeving voor de huidige en nieuwe bewoners aantrekkelijk te houden. De afspraken gaan over geur, geluid en verkeer.
Zo zijn afspraken gemaakt over:
– De verplaatsing van de bezoekersentree van Verkade
– Een nieuwe, hogere schoorsteen door het samenvoegen van schoorstenen
– Een afstand van 35 meter tussen de Verkadebuurt en het fabrieksterrein
– Het plaatsen van vliesgevels (geluidschermen) aan de woningen ten oosten van het Verkadeterrein
overeenkomst

Verkadeterrein in de Verkadebuurt

Verkade gaat de bezoekersentree en de toegang voor het vrachtverkeer verplaatsen naar de westkant van de fabriek, met een directe toegang vanaf de Provincialeweg. Dit betekent minder vrachtwagens op de Westzijde. Op het voorplein op de Westzijde ontstaan kansen om het terrein aantrekkelijker in te richten met meer groen. Langs de nieuwe toegangsweg komt een fiets- en voetpad dat vanaf de Provincialeweg, via de Reigerstraat, uitkomt op de Westzijde. Hiermee ontstaat een betere bereikbaarheid voor fietsers en voetgangers in de wijk.
overeenkomst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img