Paleissymposium ‘Gendered Innovation’ met Koninklijk paar

Amsterdam – In het Koninklijk Paleis Amsterdam vond woensdagavond 29 november 2017 het Paleissymposium ‘Gendered Innovation’ plaats. Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren gastheer en gastvrouw van het symposium. Ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden was aanwezig.

Het symposium richtte zich op de vraag: ‘Hoe kunnen we de creatieve kracht van gender analyse gebruiken voor nieuwe ontdekkingen en innovatie?’

Paleissymposium over gender-wetenschap

Spreker tijdens het symposium was mevrouw professor Londa Schiebinger. Zij is een expert op het gebied van ‘gender’ en wetenschap. Londa Schiebinger werkte – samen met wetenschappers uit Europa en de Verenigde Staten – aan het programma ‘Gendered Innovation in Science, Medicine and Engineering’. Volgens dit programma moet er in onderzoeken rekening gehouden worden met genderverschillen zodat mogelijkheden voor innovatie niet worden gemist.

Wetenschap door sekse analyse

Professor Schiebinger ging in op een van de belangrijkste benaderingen van gender in onderzoek, theorie en praktijk. ‘Fix the Knowledge’ of ‘Gendered Innovation’ wil wetenschap en technologie bevorderen door sekse- en gender analyse te integreren in het onderzoek. Professor Schiebinger besprak verschillende studies op het gebied van onder meer ‘big data’, technologieën ter ondersteuning van ouderen en stamcel onderzoek.

De Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam organiseert doorgaans twee symposia per jaar. Vooraanstaande sprekers bieden tijdens deze bijeenkomsten een verrassende kijk op maatschappelijke vraagstukken en actuele thema’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img