19.1 C
De Bilt
vrijdag, 29 september 2023

Pand Sluispolderweg Zaandam gesloten voor negen maanden

Op vrijdag 5 mei heeft de gemeente Zaanstad een pand aan de Sluispolderweg in Zaandam gesloten voor de duur van negen maanden. Tijdens een controle van de Politie Noord-Holland op 11 februari 2023 is een in werking zijnde hennepkwekerij en verdovende middelen aangetroffen. De Politie Noord-Holland heeft vervolgens de hennepkwekerij direct ontmanteld.

Loods Sluispolderweg met kweekruimte hennep

Op de begane grond van de loods aan de Sluispolderweg is een kweekruimte gevonden. De ruimte was onder andere met houten balken en gipsplaten afgetimmerd. Achter de toegangsdeur was een voorruimte gemaakt, waarin onder andere een schakelbord met elektronische zekeringen en wandcontactdozen, een watervat met een waterpomp, meerdere jerrycans met groei- en bloeimiddelen en een grote OptiClimate, aangesloten op het waternet werden gevonden.

Boven deze ruimte werd nog een vergelijkbare kweekruimte gevonden. Achter de toegangsdeur van deze ruimte waren 488 hennepplanten, een kunstlicht met tijdklok, veertien assimilatielampen een een afzuiginstallatie aanwezig.

Illegaal stroom aftappen

Door een fraude inspecteur van de netwerkbeheerder werd geconstateerd dat de stroomvoorziening voor de hennepkwekerij illegaal werd afgenomen. Door een medewerker van het bedrijf Liander werd vastgesteld dat er een elektriciteitskabel vanuit het bedrijfspand was aangelegd naar buiten het bedrijfspand en dat deze illegaal was aangesloten op de hoofdkabel, die ook de andere bedrijven op het terrein van elektriciteit voorzag.

De kabel was in het pand aangesloten op de kweekruimtes, op apparatuur en assimilatielampen, zodat de weggenomen elektriciteit niet werd geregistreerd door een elektriciteitsmeter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio