11.5 C
De Bilt

Plan om gemeentehuis Uithoorn van extra parkeerplaatsen te voorzien

Het huidige parkeerterrein bij het gemeentehuis in Uithoorn biedt onvoldoende parkeergelegenheid voor de ambtenaren en bezoekers. Daarom wijken mensen uit naar openbare parkeerplaatsen in de omgeving. Een onwenselijke situatie; ook als het druk is in het centrum moeten er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor bewoners en het winkelend publiek.

Het plan in het kort

Omwonenden en ondernemers hebben hiervoor aandacht gevraagd bij de gemeente. De gemeente Uithoorn heeft vervolgens een plan gemaakt voor de uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Het parkeerterrein achter het gemeentehuis wordt efficiënter ingericht, waardoor meer parkeerruimte ontstaat. Daarnaast krijgt het nieuwe terrein een groenere uitstraling, passend bij de mooie natuurlijke plek aan het Zijdelmeer. Het natuurlijke groen rond het Zijdelmeer zal doorlopen op het parkeerterrein.

De bestaande parkeerplaatsen aan de voorkant van het gemeentehuis (behalve de gehandicaptenparkeerplaatsen) worden verplaatst naar het nieuwe parkeerterrein achter het gemeentehuis. Ook worden extra parkeerplaatsen aangelegd aan de zijkant van het gemeentehuis. Bij de aanpak van het parkeerterrein wordt direct de waterregenriolering van de Korte Boterdijk hersteld.

Uitbreiding rond gemeentehuis

In de nieuwe situatie is de parkeergelegenheid rond het gemeentehuis uitgebreid met 49 plekken. In totaal zijn er dan 133 parkeerplaatsen: 105 aan de achterzijde en 28 aan de zijkant. Voor het gebouw komt een parkeerluwe zone met alleen nog gehandicaptenparkeerplaatsen. Een aantal parkeerplaatsen wordt voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Wat vindt u?

Voor omwonenden en andere belangstellenden wordt op 10 juli tussen 17.30 en 20.00 uur een inloopbijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst hoort u meer over het plan, kunt u vragen stellen en uw mening geven. Meer informatie over de plannen is ook te vinden op www.uithoorndenktmee.nl, onder het project ‘Parkeerterrein gemeentehuis’.

Hier kunt u op het plan reageren via een online-vragenlijst met vragen als ‘wat vindt u van de nieuwe inrichting van het parkeerterrein?’ en ‘wat vindt u van bodembedekkende beplanting, gras en varens langs het nieuwe parkeerterrein?’ U kunt de vragenlijst invullen tot en met 16 juli.

De reacties uit de vragenlijst en de bijeenkomst worden meegenomen in de verdere uitwerking van het plan. Het definitieve schetsontwerp wordt op 28 september voorgelegd aan de gemeenteraad. Na sluiting van de online-vragenlijst komt op www.uithoorndenktmee.nl een overzicht van alle reacties. Op de website kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Zo mist u niets!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio