20.3 C
De Bilt

Plankaart voor laadpalen levert in totaal 396 reacties op

De gemeente Heemstede heeft de ambitie om vóór 2025 300 openbare laadpunten (150 laadpalen) te realiseren. Van 12 december 2022 tot 31 januari 2023 konden inwoners reageren op de voorgestelde plekken voor laadpalen in hun buurt. Er zijn totaal 396 reacties binnengekomen. Op basis van deze reacties wordt besloten of de kaart wordt aangepast op basis van de geopperde alternatieven.

Meer laadpalen nodig

Wethouder Anneke Grummel: ‘Inwoners kennen de directe omgeving het beste, daarom is hun inbreng heel waardevol. Uit de prognoses blijkt dat er komende jaren meer elektrische auto’s in Heemstede komen, daarom zijn meer laadpalen nodig. Eén van de uitgangspunten om de klimaatdoelen te halen is het verminderen van gebruik van fossiele brandstoffen. Daarmee dragen laadpalen bij aan een duurzame toekomst voor onze kinderen.’

Nieuwe locaties voor betere verdeling aangegeven

Er is 142 keer een nieuwe locatie voorgesteld en van de reacties op een voorgestelde plek is 82 keer een suggestie gedaan voor een andere plek. De meest voorkomende redenen dat inwoners een andere plek voorstellen zijn; een betere verdeling van de palen, de voorgestelde locatie is vlak voor een woonhuis, er is een betere plek met ruimere parkeerplekken en er is hoge parkeerdruk op de voorgestelde plek. De gemeente onderzoekt alle voorgestelde nieuwe en alternatieve locaties om de plankaart voor laadpalen te verbeteren.

Paar negatieve reacties voor specifieke locaties

Naast neutrale en positieve reacties op de voorgestelde plekken zijn er rondom een aantal laadpalen ook negatieve reacties binnengekomen. De gemeente doet onderzoek naar deze specifieke locaties. Op basis van verschillende criteria worden locaties afgekeurd en/of verplaatst, bijvoorbeeld wanneer de stoep toch niet breed genoeg is of wanneer er een ruimere plek in de buurt is.

Definitieve plankaart

In maart wordt er een definitieve plankaart gepubliceerd. In mei wordt de plankaart meegenomen in de evaluatie van het laadpalenbeleid in de Commissie Ruimte. Daarna besluit het college hoe het beleid kan worden aangescherpt en de plaatsing van de palen verder wordt ingevuld. Voor de plaatsing van elke nieuwe laadpaal wordt er een verkeersbesluit genomen. Inwoners hebben na publicatie altijd 6 weken de tijd om bezwaar te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio