15.1 C
De Bilt

Pluim van de week voor MHC Alliance

Heemstede – Deze week een pluim voor MHC Alliance. Bij de hockeyclub wordt er nauwlettend op toe gezien dat iedereen zich aan de coronaregels houdt. De gemeente Heemstede is blij met zulke lokale helden! Daarom kwam Sjaak Struijf, wethouder Sport, afgelopen zaterdag langs om namens de gemeente een pluim uit te delen.

Veilige omgeving

“’We willen een veilige omgeving creëren voor iedereen die hier actief is,” zegt Alliance-voorzitter Daan Beekhuis. “Voor de (jeugd)leden, begeleiders, coaches en medewerkers achter de bar. Het verzoek aan ouders is om niet naar een wedstrijd te komen kijken. Dat geeft soms kritiek, want langs de zijlijn is de 1,5 meter afstand wel mogelijk. Maar bij komst en vertrek is het rondom het clubhuis snel te druk  waardoor men dichter op elkaar komt te staan dan 1,5 meter.”

Pluim voor extra inzet en maatregelen

Alliance heeft meer maatregelen genomen. Zo zijn er stewards: vrijwilligers die helpen herinneren om de 1,5 meter in stand te houden, die vragen waarom een bezoeker komt en checkt of deze zich online heeft geregistreerd. De starttijden van de wedstrijden zijn gespreid, zodat niet teveel mensen tegelijkertijd komen of vertrekken. “Veel clubs zijn zoekende en hebben eigen oplossingen.

Ook wij hebben veel zelf moeten uitdenken. Bij Alliance zijn we vanaf het begin redelijk streng en we hebben dat niet losgelaten. We doen wat we kunnen om een bijdrage te leveren aan het voorkomen van verspreiding van het virus.”

Offers blijven nu nodig

Wethouder Sjaak Struijf: “We snappen dat veel mensen soms een beetje coronamoe worden. De regels vragen de nodige offers. Maar juist doordat we het samen doen, krijgen we corona er hopelijk snel onder. Zodat we weer onbekommerd naar een feestje kunnen, samen naar de supermarkt of als ouders aan de lijn je kinderen aanmoedigen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio