18 C
De Bilt

Poëziefestival van de Haarlemse Dichtlijn op Hemelvaartsdag in het Verhalenhuis

Volgende week donderdag 18 mei vind het Poëziefestival van de Haarlemse Dichtlijn plaats, alweer voor de 16e keer. Het jaarlijkse festival, waar tientallen dichters uit het hele land komen optreden, is uitgegroeid tot een niet te missen literair evenement in Haarlem.

Stichting Haarlemse Dichtlijn

Stichting Haarlemse Dichtlijn bevordert de belangstelling voor poëzie in Haarlem en omstreken en biedt dichters een podium. Met diverse activiteiten door het jaar heen en dus met een Festival. De editie van dit jaar vindt plaats in het Verhalenhuis in Haarlem-Noord. Als thema is gekozen voor het toepasselijke ‘Plot’. Meer dan 60 dichters schreven een gedicht geïnspireerd op dit thema, speciaal voor de festivalbundel.

Deelnemende dichters

Traditiegetrouw komen dichters uit het hele land, van Oost-Groningen tot Zeeuws-Vlaanderen op Hemelvaartsdag naar Haarlem om hun werk voor te dragen op het Poëziefestival. Dit jaar zijn ze te horen op vier verschillende podia in het Verhalenhuis: de Ademende Zolder, de Intieme Huiskamer, de Theaterzaal en het Taalterras. Verschillende prominente Haarlemmers treden op als presentator, onder wie dominee Tom de Haan, Tweede-Kamerlid Renske Leijten en zangeres Yvonne Weijers.

Publiek

Het publiek is van harte welkom vanaf half één, om 13.00 uur begint het openingsprogramma in de grote kerkzaal. Daarna begint er telkens om het hele uur een nieuwe ronde met telkens ongeveer 10 dichters op elk van de vier podia. De toegang is gratis, wel vraagt het Verhalenhuis om even gratis te registreren op de website.

Informatie Haarlemse Dichtlijn

  • Hemelvaartsdag donderdag 18 mei
  • 12 – 17 uur
  • gratis toegang (wel even aanmelden via verhalenhuishaarlem.nl)
  • 4 podia met in totaal ruim 60 dichters
  • diverse presentatoren en gastoptredens, o.a. SP-kamerlid Renske Leijten en
    zelfbenoemd stadsdichter van Harlemtown Joshua Baumgarten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio