31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Toch Onderwijsdebat in De Balie tussen politici

Amsterdam – Op dinsdag 16 februari om 20:00 organiseert De Balie Het Onderwijsdebat: kandidaat-Kamerleden van de zeven grootste politieke partijen treden in debat over de toekomst van het onderwijs in Nederland. Het Onderwijsdebat zou oorspronkelijk op initiatief van de Algemene Onderwijsbond (AOb) vanuit De Balie plaatsvinden, maar werd op het laatste moment door de organisatie afgelast. Nu zijn de deelnemende politici alsnog uitgenodigd, ditmaal door de redactie van De Balie zelf, om over het belangrijke onderwerp onderwijs te debatteren.

Annulering gepland debat AOb wegens deelname PVV

Het onderwijsdebat is om 20:00 te volgen via een livestream op de website van De Balie. De directe aanleiding voor het organiseren van Het Onderwijsdebat is de late annulering van een debat over onderwijs, georganiseerd door de AOb, dat in De Balie zou plaatsvinden. Het hoofdbestuur van de AOb heeft het verkiezingsdebat afgelast, nadat onder leden van de AOb bezwaren waren ontstaan tegen deelname van de PVV.

Debat met PVV op eigen initiatief De Balie

Yoeri Albrecht, directeur van De Balie, noemt de actie van de AOb opmerkelijk. ‘Kennelijk hadden ze gehoopt dat de PVV niet zou komen en was de uitnodiging voor de bühne. Dit was onder onze redactionele verantwoordelijkheid niet gebeurd. Wij zijn inclusief en pluriform.’ De Balie nam al snel initiatief. Albrecht: ‘We hebben alle onderwijswoordvoerders persoonlijk gebeld en uitgenodigd. Daarop hebben ze positief gereageerd, dus wij gebruiken de kracht en de ervaring van De Balie graag om dit debat mogelijk te maken. Onderwijs is een te belangrijk onderwerp om niet te behandelen in verkiezingstijd. Niet bespreken is onverantwoord. Bovendien heeft corona een gigantische impact op het onderwijs en onze jeugd, daar moeten we het echt over hebben.’

Deelnemers debat

De Balie organiseert dinsdag Het Onderwijsdebat, nu volgens eigen redactionele richtlijnen. Onderwerp van het gesprek tussen de politieke woordvoerders onder leiding van De Balie is het primair en voortgezet onderwijs. De volgende volksvertegenwoordigers nemen deel aan het debat:

  • Dennis Wiersma (VVD)
  • Rene Peters (CDA)
  • Peter Kwint (SP)
  • Kirsten van den Hul (PvdA)
  • Lisa Westerveld (GroenLinks)
  • Paul van Meenen (D66)
  • Harm Beertema (PVV)

Het Onderwijsdebat wordt geleid door De Balie programmamakers Tim Wagemakers en Zara Toksöz en moderator Lennart Booij.

De opnamen van Het Onderwijsdebat vinden in de middag plaats in De Balie in Amsterdam. Om 20:00 uur wordt het debat uitgezonden via de website van De Balie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio