9.8 C
De Bilt

Proef met containertuintjes in Zaandam

Zaanstad – Vanmorgen is het eerste containertuintje in Zaandam aangelegd, op de Westzanerdijk. Het aanbrengen van groen om de ondergrondse containers heen, moet het bijplaatsen van afval tegengaan en ze zorgen ook voor meer groen en biodiversiteit in de stad. Buurtbewoners gaan tijdens de proef de tuintjes onderhouden en verzorgen. Het initiatief om containertuintjes te plaatsen komt vanuit het CDA.

Tuintjes maken de boel groener en schoner

Wethouder Openbare Ruimte, Gerard Slegers: “Ik hoop van harte dat met deze containertuintjes het aantal dumpingen gaat afnemen. Daarnaast zorgen de tuintjes voor een groener aanzicht en meer biodiversiteit. Ik ben heel blij dat buurtbewoners de tuintjes willen bijhouden!” Wethouder Slegers overhandigde de adoptanten een attentie en bedankten hen voor hun inzet. Hij benadrukte het belang van gezamenlijke betrokkenheid bij een schone en leefbare buurt.

9 containers als proef

In totaal krijgen 9 containers een minituintje als proef. Op vier plaatsen verspreid door Zaandam, in de Rosmolenwijk en op de Westzanerdijk, komen de containertuintjes. Het gaat om de Westzanerdijk (5), Bermuda (2), A. Kloosstraat (1) en de Belgischestraat (1). Het komende jaar wordt gemonitord of het afvaldumpingen tegengaat en het preventief werkt. Voorwaarde voor het plaatsen van de tuintjes is dat de buurtbewoners deze gaan bijhouden (groenadoptie). De komende periode wordt gemonitord of de tuintjes preventief werken en of hiermee afvaldumpingen worden tegengegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio