Proef geslaagd: extra terrassen langs Spaarne blijven

Haarlem – De terrassen aan de centrumkant van het Spaarne tussen de Melkbrug en de Gedempte Oude Gracht blijven. Op verzoek van de horeca-ondernemers is in 2016 een proef gestart. De resultaten hiervan zijn positief.

De gemeente Haarlem voegt deze extra terrassen nu definitief toe aan het Terrassen Inrichtingsplan van de Spaarneoever. De terrasplaatsen komen in de vorm van tweepersoonstafels in de lengte-richting van het Spaarne.

Uit de evaluatie bleek dat zowel de horeca-ondernemers als de omwonenden overwegend tevreden zijn over de mogelijkheid om op een terras aan het Spaarne te kunnen zitten. Er is nauwelijks overlast ervaren door bewoners en de terrassen worden gezien als een toevoeging aan het horeca-aanbod van de stad.

Inrichting

In het nieuwe terrassenplan verdelen de ondernemers onderling de beschikbare terrasruimte. Zo kunnen horecazaken het deel van de openbare ruimte dat niet recht voor de zaak ligt, toch gebruiken als terras.

De maximaal toegestane terrasruimte wordt gemarkeerd door terraspinnen die in het trottoir zitten. In de fietsparkeervakken is duidelijk gemarkeerd dat die vakken alleen voor fietsen zijn. Het terrassenseizoen is in Haarlem niet vastgelegd. In de praktijk staan de terrassen meestal zo’n driekwart van het jaar uit. Dit verschilt van bedrijf tot bedrijf.

Langs dit deel van het Spaarne komt ook een wandelboulevard van drie meter breed. De breedte van het terras is daarom maximaal twee meter. Zo komen zowel de wandelboulevard als de extra terrassen tot hun recht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img