12.3 C
De Bilt

Voormalig Rabobankgebouw Castricum biedt tijdelijke huisvesting Oekraïense vrouwen en kinderen

Het college Castricum heeft besloten om het leegstaande Rabobankgebouw aan de Dorpsstraat in Castricum te verbouwen voor de opvang van Oekraïense vrouwen en kinderen, die gevlucht zijn voor de oorlog in Oekraïne.

Wethouder Paul Slettenhaar: “Inmiddels is duidelijk dat terugkeer van de vluchtelingen naar hun eigen land op korte termijn onzeker is. Het is daarom noodzakelijk om extra tijdelijke huisvesting te realiseren. Het leegstaande Rabobankgebouw is op korte termijn beschikbaar, waardoor deze locatie zeer geschikt is om tijdelijk Oekraïense vluchtelingen op te vangen. We hebben al goede ervaringen met opvang van Oekraïners op andere locaties in onze gemeente en zijn blij met deze oplossing, waarmee we de bestaande woningvoorraad niet hoeven aan te spreken.”

Verbouwing Rabobankgebouw

Het plan is om in het Rabobankgebouw 17 kamers en gemeenschappelijke voorzieningen te realiseren. De huisvesting is uitsluitend voor Oekraïense vrouwen en kinderen. “We hopen dat ze zich prettig voelen in hun nieuwe, tijdelijke onderkomen. Hun welbevinden is een belangrijk aandachtspunt. De gemeente werkt op dit vlak samen met tal van partners zoals scholen, welzijnsinstellingen, huisartsen en sportverenigingen. Ons doel is dat Oekraïners zoveel mogelijk meedoen in de samenleving,” vervolgt Slettenhaar.

“Naast deze opvang voor Oekraïense vrouwen en kinderen wordt ook een zestal tijdelijke werkkamers en een aantal vergaderruimtes ingericht, die op verzoek gebruikt kunnen worden door bijvoorbeeld (startende) ondernemers of studenten uit de gemeente Castricum.”

Inloopbijeenkomst

Om omwonenden en belangstellenden een idee te geven van de tijdelijke indeling van het gebouw organiseert de gemeente Castricum op korte termijn een inloopbijenkomst in het Rabobankgebouw aan de Dorpsstraat. Daar kan men ook vragen stellen of hun interesse voor het gebruik van werkruimte aangeven. Zodra de datum bekend is wordt dit door de gemeente bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio