13.8 C
De Bilt

Rainproof maakt Amstelveen klimaatbestendig

Amstelveen – Gemeente Amstelveen lanceert woensdag 14 maart het online platform Amstelveen Rainproof. Dit is een initiatief om de stad bestendig te maken tegen toenemende hoosbuien en hittegolven als gevolg van klimaatveranderingen. De gemeente kan dit niet alleen en doet daarom een beroep op bewoners, bedrijven en kennisinstellingen.

 

De site biedt informatie en inspiratie en zet bewoners, ambtenaren en ondernemers aan tot actie. “De stad klimaatbestendig maken vraagt van iedereen een bijdrage”, aldus BBA-wethouder Peter Bot (duurzaamheid). “Daarom willen we Amstelveners met elkaar verbinden. Zowel bij lopende projecten als bij

nieuwe initiatieven. Het doel is bewustwording om van Amstelveen een stad te maken die klaar is voor het klimaat van de toekomst.” De gemeente heeft op https://agv.klimaatatlas.net/ in kaart laten brengen wat risicogebieden zijn. Zo kan de gemeente bij reconstructies het regenwater beter afvoeren of opslaan. Bewoners kunnen meer groen en minder betegeling aanbrengen in hun tuin en regenwater opvangen.

 

Groene daken en geveltuinen

Voor iedereen is er een manier om bij te dragen. Denk aan waterdoorlatende bestrating, groene daken en geveltuintjes: er zijn heel veel oplossingen die schade voorkomen en de stad tegelijkertijd mooier maken. Een regenton voelt misschien als dweilen met de kraan open, maar is een eerste stap om te voorkomen dat schoon water in het riool verdwijnt. Een klimaatbestendig Amstelveen is uiteindelijk het resultaat van alle inspanningen, klein en groot.

 

Vang regenwater op met 10 euro korting

De gemeente biedt samen met tuincentra Life & Garden en Konijnenburg € 10,- korting bij aanschaf van producten die bijdragen aan regenwateropvang. Zoals bijvoorbeeld een afkoppelstuk voor een regenpijp of een regenton. Er zijn 120 kortingsbonnen beschikbaar. Kijk voor actievoorwaarden op www.amstelveenrainproof.nl

 

Initiatief naar Amsterdams voorbeeld

www.amstelveenrainproof.nl kwam tot stand in nauwe samenwerking met Amsterdam Rainproof. Dit initiatief bestaat al enkele jaren en is een samenwerking tussen Waternet en gemeente Amsterdam. Amstelveen is de eerste gemeente die gebruik maakt van kennis en materialen van Amsterdam Rainproof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio