16.9 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Regenboogvlag uit mast van Torenerf ontvreemd

Wormer – Twee weken geleden was hij plotseling verdwenen: de regenboogvlag. Gestolen uit de vlaggenmast voor de deur van Zorgcirkel Torenerf in Wormer. Een paar dagen later werd de vlag teruggevonden in een bootje in de buurt. Zorgmanager Angelique Braakman: “Torenerf staat voor diversiteit: iedereen is bij ons welkom.

We streven daarom ook naar sociale acceptatie van LHBTI+. De regenboogvlag en het Roze Loper certificaat, die Torenerf begin dit jaar ontving, onderstrepen voor ons dit gedachtengoed en zijn daarom belangrijk.” Inmiddels hangt de vlag weer op haar vertrouwde plek, trots wapperend in de wind.

“Regenboogvlag onderstreept de acceptatie van LHBTI+ en is daarom belangrijk.”

gemeente Wormer

Regenboogvlag: Tolerantie, respect en openheid

Je thuis en veilig voelen is een basisbehoefte van ieder mens. Helaas is dit niet voor iedereen de realiteit. Om er voor te zorgen dat ook lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en interseksuele mensen (LHBTI+) zich thuis en veilig kunnen voelen in een zorg- en welzijnsinstelling, is de Roze Loper ontwikkeld. Tolerantie, respect en openheid gelden daarbij als vaste waarden. Begin dit jaar ontving Torenerf het Roze Loper certificaat.

Maandelijkse activiteit

Torenerf organiseert sindsdien maandelijks een activiteit met een roze tintje. Op dit moment nog op kleine schaal in verband met corona maar de intentie is om, wanneer dit weer kan, ook buurtbewoners te betrekken en aansluiting te zoeken bij andere roze initiatieven in de omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio