15.6 C
De Bilt
vrijdag, 19 augustus 2022

Regenboogweek van start

Purmerend Maandag 11 oktober openden wethouders Harry Rotgans (Purmerend) en Jos Dings (Beemster) de Purmerendse Regenboogweek. Op het bordes van het Purmerends Museum hingen zij in het bijzijn van maatschappelijke, sport- en culturele organisaties twee regenboogvlaggen aan de gevel van het museum.

Gemeente Purmerend is Regenboogstad en organiseert -samen met verschillen organisaties uit Purmerend en Beemster- elk jaar een Regenboogweek. De gemeente zet zich in voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTIQ+ inwoners. Ook op de gemeentehuizen van Purmerend en Beemster wappert op 11 oktober, Coming Out Day, de regenboogvlag. 

Dit jaar is de Regenboogweek van 11 tot en met 17 oktober

Er zijn films bij Filmhuis Purmerend, een theatervoorstelling bij Theater De Verbeelding, de Swimpride in het Leeghwaterbad, een Regenboogvoetbaltoernooi bij FC Purmerend door Spurd, bijeenkomsten van ReR en Transgender NH, creatieve activiteiten bij Cultuurhuis Wherelant, een expositie in het stadhuis en seminars over seksuele- en genderdiversiteit en transgender kinderen. Bekijk het volledige programma op www.purmerend.nl/regenboogstad

De Regenboogweek (voorheen maand) is een samenwerking tussen inclusiespecialist Barbara Oud, Kirsten Visser van Trans-Parents, Stichting ReR, Stichting Transgenders Noord-Holland, Purmerends Museum, Clup Welzijn, Spurd, Theater De Verbeelding, P3, Filmhuis Purmerend, Bibliotheek Waterland, Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek-Waterland, Discussiëren Kun Je Leren en de gemeente. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio