20 C
De Bilt

Regionale Veteranendag Castricum-Uitgeest zaterdag 23 juni

Castricum – Op zaterdag 17 juni organiseren de gemeenten Castricum en Uitgeest in nauwe samenwerking met het Veteranencomité de Veteranendag 2018. De gemeenten eren op deze wijze hun lokale veteranen met een feestelijk programma. Deze regionale Veteranendag is bedoeld om (hernieuwd) kennis te maken en bij te praten met mensen die dezelfde ervaringen delen. Naast de onderlinge kennismaking staat de dag natuurlijk in het teken van waardering voor het bijzondere werk van de veteranen.

Veteranendag

​Het Veteranencomité, bestaande uit Marcel Jansen en Hans Walrave, heeft samen met de gemeenten een interessant en aantrekkelijk programma opgesteld. Een stoet historische legervoertuigen trekt op zaterdagochtend door de twee gemeenten. De colonne begint in Uitgeest en via de omliggende dorpen eindigt de rit bij het gemeentehuis van Castricum. Daar worden de veteranen ontvangen door burgemeester Mans en collega-burgemeester Verkleij van Uitgeest. De gemeenten Uitgeest en Castricum waarderen het als de inwoners op 17 juni de Nederlandse vlag uithangen.

Na het welkomstwoord door burgemeester Verkleij volgt een lezing van de heer Patrick Choenni over de hedendaagse krijgsmacht. De ochtend wordt na enkele plichtplegingen vervolgd met een informeel samenzijn en de traditionele ‘Blauwehap’. De bijeenkomst zelf is uitsluitend bedoeld voor veteranen. De veteranen die staan ingeschreven bij het Veteraneninstituut hebben inmiddels persoonlijk een uitnodiging ontvangen of ontvangen die binnenkort.

Tentoonstelling en rondrit oude legervoertuigen

Voor liefhebbers en andere geïnteresseerden is het mogelijk de oude legervoertuigen
te bezichtigen. In Uitgeest kan dat bij het gemeentehuis van 08.50 tot 09.00 uur; in
Castricum bij hotel Het Oude Raadhuis van 10.00 tot 10.40 uur en bij het
gemeentehuis van 11.30 tot 14.30 uur. Na aankomst bij het gemeentehuis Castricum
heeft het publiek de mogelijkheid om tegen betaling van € 1,50 een rondrit te maken
door Castricum.

Bijeenkomst gemeentehuis

De bijeenkomst in het gemeentehuis is uitsluitend bedoeld voor veteranen.
Het is mogelijk dat u geen uitnodiging hebt ontvangen, omdat u bijvoorbeeld niet bij de
Stichting Veteraneninstituut geregistreerd staat. Indien u als veteraan deze bijeenkomst aanwezig wil zijn, bent u natuurlijk ook van harte welkom. Daarvoor kunt u zich tot 15
juni aanmelden Peter Jaap Don, Team Communicatie, per mail: peterjaapdon@debuch.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio