9 C
De Bilt

‘Reine de Lairesse’-tulp symbool voor verbinding HIV-zorg

Amsterdam – Zondag 7 april werd bij de Koninginne Apotheek in Amsterdam, gespecialiseerd in HIV-zorg, de ‘Reine de Lairesse’ gedoopt. Deze nieuwe tulp, ter beschikking gesteld door het Tulp Festival, werd afgelopen zomer tijdens het jaarlijkse AmsterdamDiner ten bate van het Aidsfonds geveild. Na spectaculair oplopende biedingen verwierf Marjan Terpstra, apotheker en eigenaresse van apotheken in Amsterdam, de tulp. De tulp is vernoemd naar twee van de apotheeklocaties.

Reine de Lairesse voor apotheker Terpstra

Terpstra zet zich als betrokken apotheker op verschillende manieren in voor HIV-zorg. Als deelnemer aan het AmsterdamDiner draagt zij – met haar tafelgasten – elk jaar een steentje bij aan de opbrengst voor het goede doel. De afgelopen keer liep dat wat uit de hand; de spontane actie om de tulp te verwerven bracht maar liefst 28.000 euro op.

Symbool verbinding HIV-zorg

Deze nieuwe tulp is nu het symbool van verbinding voor de HIV-zorg in Nederland en elders op de wereld. Een bijdrage aan de volgende stap in de ontwikkeling van toegankelijke HIV-zorg wereldwijd, heeft Marjan Terpstra al in het vizier. In het najaar hoopt zij een donatie-initiatief te ontplooien dat bewustwording moet creëren over de verantwoordelijkheid om goede HIV-zorg te delen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio