21.6 C
De Bilt

Monumentaal station Naarden-Bussum in renovatie

Naarden-Bussum – Over ruim een jaar zien de gevel en zijvleugels van station Naarden-Bussum er weer piekfijn uit. In april start aannemer Dekker bouw & infra met de renovatie van dit monumentale stationsgebouw, in opdracht van NS en ProRail. Als de renovatie klaar is zijn de ruimtes in de zijvleugels beschikbaar voor verhuur.

Renovatie

Reizigers en bewoners zullen niet veel hinder hebben van de renovatie omdat het meeste werk plaatsvindt buiten de looproutes. Er wordt zowel buiten als binnen gefaseerd gewerkt. Dit betekent dat er steeds op andere plaatsen hekken komen om de werkzaamheden en de reizigers van elkaar te scheiden. 

Er is de afgelopen tijd al veel werk opgeknapt aan het station. Zo kwam er vorig jaar een nieuwe doorgang bij de AH to go richting perron 1. Dit perron is tevens verbreed en opnieuw ingericht. Ook heeft de stationshal een nieuwe vloer en wordt de hal nog extra opgeknapt.

Beter toegankelijk

Ook zijn er plannen om het station nog beter toegankelijk te maken voor de reizigers met een nieuwe toegang aan de westzijde van het station. Daardoor kunnen zij makkelijker en sneller de perrons en de uitgangen bereiken.

NS legt vanaf april een P+R terrein aan bij het station voor 97 auto’s, met vier laadpunten voor elektrische auto’s. De voorbereiding daarvan is inmiddels bezig. Dit is zomer 2021 gereed. Na de zomer begint ProRail met de bouw van een Kiss & Ride, een fietsenstalling, de nieuwe westelijke toegang en de aanleg van groen. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting in juni 2022 afgerond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio