13.5 C
De Bilt

Restauratie kunstwerk Ketelhuisterrein Wormer

Wormer Het kunstwerk op het Ketelhuisterrein in Wormer staat er op dit moment niet bij zoals het in 1988 ontworpen is. Een buurtbewoner meldde dat het werk beschadigd is. Deskundigen hebben het kunstwerk bekeken en de schade opgenomen. De zuil met keramische tegels is beschadigd. We laten deze zuil restaureren.

Buurtbewoners leven mee

Buurtbewoners hebben het kunstwerk afgedekt met paardendekens om het tijdelijk te beschermen. Ook heeft een omwonende losgeraakte keramiekdelen veiliggesteld. We waarderen deze inzet van omwonenden zeer.

Kunstwerk

Het kunstwerk is rond 1988 in opdracht van de gemeente gemaakt ter herinnering aan acht inwoners van Wormer die zich in de Tweede Wereldoorlog in het verzetswerk hebben onderscheiden. Het werk is dus ook een monument. Het midden bestaat uit een bakstenen zuil met een afbeelding in keramische tegels. In een kring rond de zuil staan acht kubusvormige elementen waar je op kunt zitten. Op deze elementen staat informatie over de betreffende acht inwoners. Ook de straten in de wijk zijn naar deze personen vernoemd.

uc?id=1Q1Ok8qd7VuOFEtpgt7K4LgG6Ekyun7cO
Kunstwerk ingepakt Ketelhuisterrein Wormer. Foto: gemeente Wormerland

Onderzoek

Restaureren vraagt om nader onderzoek. We laten de beschadigingen en technische onderdelen bekijken en laten loszittende delen meenemen. Na het onderzoek pakken we de zuil weer in om hem te beschermen tegen regen en wind. De komende weken en maanden zullen er geregeld mensen bezig zijn met het werk. Op een later moment, wanneer het onderzoek is afgerond, start de restauratie. De precieze data hiervan zijn nog niet bekend. Zodra hier meer over bekend is, communiceren we dit via onze gemeentelijk kanalen; onze website, nieuwsbrief en Facebookpagina. Wordt vervolgd dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio