9.4 C
De Bilt

Rookvrije buitenzwembaden in Amsterdam

Amsterdam – Vanaf 28 april gaan de buitenzwembaden in Amsterdam weer open. Vanaf dan zullen alle gemeentelijke zwembaden, rookvrije baden zijn. Roken is alleen nog toegestaan op de daarvoor aangewezen plek. Een plek buiten het zicht van kinderen. Deze maatregel maakt onderdeel uit van het plan om ervoor te zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.

Ligweides

De gemeente Amsterdam neemt diverse maatregelen om ervoor te zorgen dat kinderen zo min mogelijk in contact komen met roken. Eén van deze maatregelen is de rookvrije ligweides. Wethouder Eric van der Burg, Zorg en Sport: “In Amsterdam zetten wij ons in voor een gezonde omgeving. Roken in de openbare ruimte past hier niet bij. Amsterdam zet al in op rookvrije ponten op het IJ en heeft zich aangesloten bij de aanklacht tegen de tabaksindustrie. Zwembaden zijn bij uitstek een plek waar veel kinderen komen om te sporten en te spelen. Roken op het terrein van het zwembad is daarom vanaf deze zomer alleen nog maar toegestaan op de daarvoor aangewezen plek.”

Rookvrije Generatie

Voorkomen dat jongeren beginnen met roken is één van de speerpunten van de gemeente Amsterdam. Amsterdam sloot zich vorig jaar aan bij de beweging van de Rookvrije Generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. De helft van de jongeren die start met roken, zal dit zijn verdere leven blijven doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio