15.7 C
De Bilt

Samen spelen in speeltuintje aan de Copernicusstraat in Kudelstaart

Vrijdag 1 september vond de officiële ingebruikname plaats van het gerenoveerde speeltuintje aan de Copernicusstraat in Kudelstaart. Twee jaar geleden haalden kinderen in de buurt handtekeningen op om de speeltuin aan te passen, zodat hun meervoudig beperkte buurmeisje Lotte mee kon spelen.

De Dorpsraad Kudelstaart ondersteunde het verzoek evenals de werkgroep Inclusief en Toegankelijk Aalsmeer. Samen met de gemeente hebben zij zich ingezet om het speeltuintje te renoveren. De ondergrond is opnieuw betegeld, er is een nestschommel geplaatst en een draaimolen waar Lotte met haar rolstoel in kan rijden. De speelattributen kunnen door zowel kinderen met als zonder beperking gebruikt worden.

Opening speeltuintje

Vrijdag 1 september om 17.15 uur opende wethouder Willem Kikkert het speeltuintje officieel. “Een inclusieve samenleving begint al op jonge leeftijd, bij samen kunnen spelen in de speeltuin. Daarom ben ik erg blij met dit initiatief, waarbij Lotte kan meespelen met haar buurtgenootjes in plaats van toekijken. Het is mooi dat deze speeltuin nu is aangepast en we hopen meer van dit soort speeltuinen en speeltoestellen in de gemeente te kunnen realiseren.”

Hierna was er een gezellig buurtfeest op het grasveld naast het speeltuintje. Een mooie gelegenheid voor de buurt om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. Een en ander is mogelijk gemaakt dankzij de inzet van bewoners en Stichting Dag van je Leven.

Meldpunt

De gemeente en de werkgroep Inclusief en Toegankelijk Aalsmeer vinden het belangrijk om te zorgen dat iedereen kan meedoen in Aalsmeer en Kudelstaart. Of je nu in een rolstoel zit of achter een rollator loopt of dat je verstandelijk beperkt bent, slechtziend of slechthorend. Wil je iets melden, zoals een stoep waar je met je rolstoel niet goed af kunt komen of zijn er obstakels op een geleidelijn? Of heb je een idee om Aalsmeer nog toegankelijker te maken? Meld het dan bij de werkgroep via toegankelijk@aalsmeer.nl. Voor meldingen in de openbare ruimte kan ook Fixi gebruikt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio