9.8 C
De Bilt

Sluiting kelderbox Clussiusstraat voor zes maanden

Aan de Clussiusstraat in Zaandam is een kelderbox gesloten voor de duur van 6 maanden op grond van artikel 13b Opiumwet. Samen met de politie en een inspecteur van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Rijksoverheid werden een woning en bijbehorende kelderbox doorzocht.

Kelderbox met drugs en mogelijk vuurwapen

In de kelderbox vond de politie in een sporttas ruim twee kilo hasj, 125 gram hennep en drie enveloppes met cocaïne. Ook lag er een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in een plastic tas. Dit bleek later om een gasdrukpistool te gaan. De verdovende middelen en het op echt gelijkende vuurwapen zijn in beslag genomen.

Sluiting kelderbox
Sluiting box in kelderruimte – Foto: gemeente Zaanstad

Strijden tegen ondermijning

Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en het acute gevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. Op panden die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio