21.2 C
De Bilt

Sluiting pand aan de Portsmuiden in Amsterdam

Vandaag, vrijdag 5 mei 2023, is op last van de burgemeester Halsema een publiek toegankelijk pand aan de Portsmuiden gesloten. De sluiting is op grond van de Opiumwet en geldt voor de duur van zes maanden.

Hennepgeur en herrie in pand aan Portsmuiden

De politie heeft naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem over stankoverlast van hennep en geluid van generatoren een onderzoek ingesteld naar het pand aan de Porstmuiden. Uit de politierapportage blijkt dat er een hennepkwekerij is aangetroffen in het pand. De stroom bleek illegaal te worden afgenomen. Ook de hoeveelheid planten en de aanwezigheid van randapparatuur voor het in stand houden van de planten, duiden op een bedrijfsmatig karakter van de hennepplantage.

Openbare orde herstellen

Handel, gebruik en de aanwezigheid van drugs hebben een nadelig effect op de openbare orde. Het kan leiden tot onveiligheid voor omwonenden vanwege overlast, ripdeals, inbraak en de aantrekkingskracht van het pand op criminele activiteiten. Om de openbare orde onmiddellijk en blijvend te herstellen is het pand per direct voor zes maanden gesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio