17.3 C
De Bilt
maandag, 27 juni 2022

Sluiting woning Lange Nieuwstraat vanwege harddrugs en een machete

Op 11 maart 2022 troffen medewerkers van de politie in een woning aan de Lange Nieuwstraat 327 te IJmuiden een handelshoeveelheid harddrugs en een machete aan. We tolereren in Velsen geen productie van en illegale handel in drugs en het in bezit hebben van machetes. Dit tast de openbare orde en het woon- en leefklimaat ernstig aan. Burgemeester Frank Dales sluit daarom vandaag de woning waar de harddrugs en de machete aangetroffen zijn, voor de duur van zes maanden op grond van artikel 125 van de Gemeentewet in samenhang met artikel 5:21 e.v. van de Awb en artikel 13b van de Opiumwet.

Woningen sluiten alleen mogelijk met hulp van bewoners

“Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van alle inwoners van Velsen hard nodig. Daarom roep ik ook u op om bij de politie te melden als u signalen heeft dat in uw buurt drugs verhandeld worden of dat er een hennepkwekerij of drugslaboratorium aanwezig is”, aldus burgemeester Frank Dales. 

Heeft u een vermoeden van drugscriminaliteit? Bel dan de politie via 0900-8844 of bij spoed 112. U kunt uw melding ook doen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio