17.2 C
De Bilt

Sociaal plan Zaffier ondertekend: belangrijke stap in vorming organisatie

Via één nieuwe regionale uitvoeringsorganisatie, genaamd Zaffier, gaan de gemeenten in de regio Alkmaar de Participatiewet, inburgering, schuldhulpverlening en bijzondere bijstand samen uitvoeren. Om inwoners beter te helpen. Vandaag ondertekenden wethouder Robert te Beest en de bestuurders van de vakbonden FNV en CNV het Sociaal Plan. Een belangrijke stap in de vorming van de nieuwe organisatie die 1 januari 2023 start.

Goede overgang van medewerkers naar Zaffier

Op dit moment voeren Halte Werk, WNK en de BUCH werkorganisatie deze taken uit. Het Sociaal Plan regelt op een sociaal verantwoorde manier de overgang van deze medewerkers naar de nieuwe Zaffier organisatie. Het plan is in goed overleg tot stand gekomen in het Lokaal Overleg waarin werkgever Zaffier, vakbonden CNV en FNV en enkele medewerkers vertegenwoordigd zijn. Een belangrijk uitgangspunt is dat alle medewerkers overgaan naar Zaffier.

Sociaal plan

Na uitleg van het Sociaal Plan aan medewerkers heeft de achterban van de bonden unaniem met de inhoud ingestemd. “We zijn blij met deze belangrijke stap. Medewerkers zijn de kracht van het toekomstig Zaffier. Zij gaan het verschil maken voor inwoners”, aldus Robert te Beest.

Inwoners beter te ondersteunen bij werk, geldzorgen en inburgering

In Zaffier bundelen de gemeenten in de regio Alkmaar de krachten. Het laten deelnemen van mensen aan de samenleving via passend werk is een steeds grotere, complexe opgave. Samen kunnen we meer en betere resultaten bereiken. De organisatie gaat aan de slag voor inwoners van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Alkmaar en Dijk en Waard. Zij ondersteunt inwoners die het zelf niet kunnen bij werk, geldzorgen en inburgering.

Samen met de inwoner wordt bekeken wat nodig is. Om zo goed en snel mogelijk te begeleiden. Passend bij iemand zijn situatie, mogelijkheden en wensen. Want iedere inwoner en zijn vraag is uniek. Waar kan houden inwoners zoveel mogelijk zelf grip op de situatie en de geleverde dienstverlening. Tot de start per 1 januari 2023 kunnen inwoners terecht bij de huidige organisaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio