17.4 C
De Bilt

Speelplein Josephschool in Bloemendaal op de schop

Vrijdag 7 juli was het zover. De eerste schep ging de grond in op het plein van De Josephschool in Bloemendaal. Dit speelplein aan het Bispinckpark voldoet niet meer aan de wensen en eisen van de huidige tijd. We vervangen de vele stoeptegels door groen en meer en uitdagendere speelmogelijkheden. Hemelwater vangen we ondergronds op, dit zorgt voor unieke verduurzaming.

Volgens directeur Mike Noordhoek was deze renovatie hard nodig. “Zowel tijdens de schooltijden als daarbuiten, gebruiken we het plein veelvuldig. Nu kunnen we door diverse subsidies van onder andere het Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Bloemendaal onze leerlingen, maar ook de hele buurt, een mooie, groene en duurzame plek bieden. Ook heeft het gebruik van de materialen een positieve invloed op de akoestiek en dus op de eventuele geluidsoverlast in de omgeving”.

Oplevering speelplein

De oplevering verwachten we rond het begin van het nieuwe schooljaar. “Al planten we de meeste beplanting pas later, dat heeft met het seizoen te maken,” aldus Arjan Balkenende, van het gelijknamige hoveniersbedrijf, verantwoordelijk voor de uitvoering van het gehele project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio