9.6 C
De Bilt

Doe in de vakantie de speurtocht ‘Wonen in de natuur’ vanaf 24 juli

Purmerend De gemeente Purmerend en Bibliotheek Waterland hebben speciaal voor basisschoolkinderen een speurtocht ontwikkeld. De speurtocht ‘Wonen in de natuur’ voert kinderen langs een mooie route die begint in de bibliotheek. Onderweg beantwoorden de jonge deelnemers allerlei vragen over dieren, planten en alles wat er groeit en bloeit in de stad.

Speurtocht

De speurtocht is ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, maar natuurlijk kunnen broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes die net wat jonger of ouder zijn ook meespelen. Het lopen van de zoektocht duurt ongeveer een uur en er zijn mooie prijzen te winnen! Haal het antwoordformulier tussen 24 juli en 21 augustus op in de bibliotheek en lever ‘m daar ook weer in. Inleveren kan ook bij de kinderboerderij. Iedereen die het antwoordformulier uiterlijk 21 augustus inlevert, maakt kans op een van de prijzen. Eind augustus worden de winnaars bekendgemaakt. Ook na de zomervakantie kun je de zoektocht nog blijven lopen. Je vindt de speurtocht dan digitaal op de website van de bibliotheek: www.bibliotheekwaterland.nl/speurtocht.

Kom naar de aftrap op 24 juli!

Vanaf zaterdag 24 juli kan iedereen de zoektocht lopen. Die ochtend om 11 uur is in de bibliotheek in Purmerend een feestelijke aftrap met iets lekkers en muziek. Ook is er een imker aanwezig die alles weet over bijen en honing. Kinderen en hun ouders zijn hierbij van harte uitgenodigd. Wethouder Eveline Tijmstra van de gemeente speelt een spannende quiz met de kinderen en geeft dan het startsein voor de speurtocht. Tijmstra: ‘Behalve mensen heeft Purmerend nog een heleboel inwoners. We willen dat Purmerend ook voor insecten, vogels en allerlei planten en dieren een fijne woonplaats is. In de zoektocht leren kinderen meer over hoe we, ook in een stedelijke omgeving, fijn met elkaar kunnen wonen in de natuur.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio