18 C
De Bilt

Sportaccommodaties in Wormer: voortgang haalbaarheidsonderzoek

Vorige week is een begin gemaakt met de verkenningen voor de inrichting van het sportpark in Wormer. Verschillende ontwerpateliers kijken samen met de betrokken verenigingen naar de mogelijke inrichtingen van het park en de opties voor de realisatie van een nieuw verenigingsgebouw voor een groot aantal verenigingen uit het dorp. Aanleiding hiervan is het eerdere besluit van de gemeenteraad van Wormerland, om het project verduurzaming sportaccommodaties verder uit te werken en daarvoor onderzoeksbudget beschikbaar te stellen.

Om de vrije beschikking te behouden over de te ontwikkelen terreinen, heeft het college van B&W besloten tijdig te huurovereenkomst voor de terreinen en het gebouw op te zeggen. Daarmee wordt voorkomen dat het project wegens een lopende huurovereenkomst vertraging oploopt.

Sportactiviteiten

De verschillende verenigingen kunnen vooruitlopend op de definitieve besluitvorming in de raad gebruik blijven maken van de verschillende faciliteiten. Zowel voor de jeu-des-boulesvereniging als voor de ijsvereniging is continueren van de sportactiviteiten in een tijdelijk – en daarna definitief onderkomen gewaarborgd.

De gemeente streeft ernaar om de verkenning dit jaar af te ronden en de definitieve keuze eind van dit jaar aan de raad voor te leggen ter vaststelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio