Sportakkoord Innovatieprijs 2021 uitgereikt

Uithoorn – Op maandag 21 juni reikte wethouder Jan Hazen van Sport de Sportakkoord Innovatieprijs 2021 uit. “Het project ‘Bewe(e)gwijzer Uithoorn en De Kwakel’ van prijswinnaar Jelle Visser verbindt de wandel- en beweegroutes in de gemeente. Verschillende organisaties kunnen zo hun aanbod realiseren voor gebruikers en inwoners. “Een laagdrempelig en doeltreffend project,” aldus de wethouder.

Innovatiebudget Sportakkoord van Uithoorn

Wethouder Hazen: “Het Sportakkoord van Uithoorn wil er aan bijdragen dat meer inwoners van Uithoorn en De Kwakel gezond en goed in hun vel zitten. Door sportaanbieders, organisaties en inwoners bij elkaar te brengen kunnen we de kracht en het plezier van sport en bewegen in de gemeente nog beter benutten. Door die samenwerking zorgen we ervoor dat inwoners de weg weten te vinden naar bestaand aanbod. En we geven ruimte aan nieuwe ideeën en mogelijkheden.“

Andy Verstelle, aanjager van het Sportakkoord van Uithoorn, was ook bij de uitreiking aanwezig. “We lanceerden de ‘Sportakkoord Innovatieprijs’ op 19 april tijdens het eerste Sportcafé om nieuwe ideeën voor sport en bewegen in Uithoorn en De Kwakel te stimuleren met een innovatiebudget en met hulp bij de uitvoering. Het idee van Jelle Visser kwam als winnaar uit de bus.”

Bewe(e)gwijzer Uithoorn en De Kwakel

In het dagelijks leven werkt Jelle Visser als arts in het AMC. Vanuit zijn beroep is hij doordrongen van het belang van voldoende bewegen. “Het viel me op dat de gemeente is aangesloten op langere officiële wandelroutes voor meer geoefende lopers. Maar dat in de gemeente ook verschillende korte, niet gemarkeerde ommetjes zijn te maken, zoals de ‘bruggetjesroute’. Mijn plan is om de mooiste routes van Uithoorn en De Kwakel op een rij te zetten en te bewegwijzeren. Door ze strategisch langs bepaalde plekken te laten lopen, kunnen verschillende organisaties die routes gebruiken voor hun eigen beweegprojecten. Denk bijvoorbeeld aan het Gezondheidscentrum aan de Maximalaan, maar ook de atletiekverenigingen en basisscholen. Op die manier verbinden de routes de sport- en beweegactiviteiten in de gemeente.“

Wethouder Hazen was enthousiast over het winnende idee van Jelle. “Je project is laagdrempelig en doeltreffend. De routes bieden beweegmogelijkheden voor verschillende groepen gebruikers en inwoners. Daarom hebben we besloten het eerste innovatiebudget van € 6.000,- toe te kennen aan de realisatie van je idee.”
Vissers eerste stap is een projectgroep samenstellen met vertegenwoordigers van buurtbeheer, sportverenigingen en andere partijen. De groep buigt zich over de ontwikkeling en aanleg van de routes, en zal zorg dragen voor het onderhoud en het uiteindelijke gebruik ervan. Visser: “Ik wil ervoor zorgen dat de eerste bewe(e)gwijzers nog dit jaar verschijnen!”

Website Sportakkoord

Enthousiast geworden over dit project? Of wilt u meer weten over het Sportakkoord van Uithoorn? U vindt alle informatie en verdere ontwikkelingen op de Sportakkoord-pagina op uithoorndenktmee.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio